Ineffektive Lyn tapte to poeng

Og Viking kunne fort stukket av med alle tre.

ULLEVAAL (dagbladet.no): Lyn - Viking 0-0

Det endte målløst på Ullevaal i en kamp Lyn burde avgjort før pause. Og hvor Viking fort kunne stukket av med tre poeng etter at Lyn falt helt sammen etter pause.

Viking best igang

Det var Viking som åpnet best i Ullevaal-sola. «Mirakelmannen» Alexander Ødegaard åpnet friskt, og et aggressivt Viking så ut til å ta Lyn litt på senga, men kampen endret snart karakter.

Og at Espen Hoff ikke scoret kan Viking ene og alene takke Anthony Basso for. To ganger ble han flott spilt igjennom alene med Viking-keeperen, men begge gangene endte skuddet i fanget på Basso.

Basso strålte

Lars Kristian Eriksen var toneangivende for Lyn, og kom gang på gang rundt på venstresida. Bare en strålende Basso i Vikingmålet sørget for at Tessem og Powells hodestøt ikke fant nettmaskene. Lyn styrte etter hvert det meste på hjemmebane, men Viking var slettes ikke ufarlige på kontringer. Ødegaard sluknet etter hvert, men en arbeidsom midtbane satte i gang en god del angrep etter brudd i midtbaneleddet.

Viking kom aldri nærmere enn Peter Kovacs\' volley tidlig i kampen, og omgangen ebbet dermed ut målløst.

STORSPILTE: Anthony Basso hadde en god kveld i Viking-målet. Her er det nærmest et mirakel at Hoff ikke klarer å sette inn ballen. Foto: Scanpix
STORSPILTE: Anthony Basso hadde en god kveld i Viking-målet. Her er det nærmest et mirakel at Hoff ikke klarer å sette inn ballen. Foto: Scanpix Vis mer

Andreomgangen et antiklimaks

Etter en morsom førsteomgang, ble den andre noe av et antiklimaks. To gjerrige lag skapte få målsjanser, og mye av spillet foregikk på midtbanen. Begge lagene kom til enkelte halvsjanser, men få klare muligheter.

Nærmest var Viking da Øyvind Svenning da han klemte til fra kort hold rett på keeper. Lyn falt av etter en god førsteomgang, og produserte knapt målsjanser etter sidebytte.

Dermed endte det målløst på Ullevaal i en kamp hvor Lyn var klart best før pause - Viking etter.

PS: Lyn presenterte sin nyervervelse i pausen. Rasmus Dahlgaard kommer fra FC Midtjylland og uttalte at han valgte Lyn på grunn av den flotte fotballen, og at han gledet seg til å komme i gang.