ROSA JUBEL: Sogndals Ørjan Hopen gjør 1-1 mellom Start og Sogndal på Sør Arena i kveld.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
ROSA JUBEL: Sogndals Ørjan Hopen gjør 1-1 mellom Start og Sogndal på Sør Arena i kveld. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Ineffektive Start kastet bort to poeng

Sogndal utliknet via hånda til Årst.

Espen Børufsen sendte Start i ledelsen tidlig, men Ørjan Hopen ordnet Sogndal-poeng med sin første eliteseriescoring etter 82 minutter i dag.

Hopens scoring kom på merkelig vis etter at Sogndal hadde fått et noe billig frispark 25 meter fra Kenneth Høies mål. 19-åringen slo ballen mot mål, og Ole Martin Årst slengte opp nevene slik at den forandret retning og gikk i nettet bak en utspilt Høie.

- Vi styrer kampen, men så utligner de på et frispark som endrer retning. Det er sånt som skjer i fotball, sa en skuffet Start-trener Frode Fredriksen til TV 2 etter kampen.

Hans trenerkollega Harald Aabrekk i Sogndal var naturlig nok mer fornøyd med å ta med seg ett ferskt poeng inn i ferien.

- Det er stor forskjell på tap og uavgjort. Dette var viktig for oss med tanke på det som skal skje i høst, sa nordfjordingen.

Årst-sjanser En pangstart så lenge ut til å være det Start trengte for å slå eliteseriens jumbolag hjemme i Kristiansand. Etter fem minutter ble Christer Kleiven sparket ned på Sogndals banehalvdel. Dommer Per Ivar Staberg lot Årst ta frisparket kjapt. 37-åringen spilte Børufsen alene igjennom, og alene med Kenneth Udjus var Start-vingen iskald og gjorde 1-0.

Resten av første omgang forløp uten særlig stor dramatikk, men 6681 betalende tilskuere fikk se to lag som trøkket ordentlig til i taklingene.

Nærmest scoring var veteranen Årst, som burde ha doblet Starts ledelse etter halvtimen. En svak pasning av Isak Scheel ga Espen Hoff en overgangsmulighet, men Starts toppscorer bommet alene med Udjus.

- God bortekamp Årst fikk også en pen mulighet til å øke scoringskontoen etter 66 minutter, denne gang riktig nok fra skrått hold. Et angrep fra hjemmelaget endte opp med at han satte ballen i stolpen og ut.

Sogndal yppet seg ved enkelte anledninger, men det så ut til at Start skulle ri stormen av. Det var helt til Hopens frisparkfot og Årsts merkelige håndmanøver sikret gjestene deres 12 eliteseriepoeng for året.

- Vi manglet sprut og tempo i spillet vårt i dag. Det er fryktelig skuffende, var Fredriksens konklusjon.

- Jeg synes vi gjennomførte en god bortekamp. Vi ble tatt på sengen i starten, men hevet oss og spilte godt taktisk, mente Aabrekk, som samtidig avslørte at det kan bli aktuelt å slippe til Tore André Flo for å redde eliteserieplassen til høsten.

- Vi får se. Vi forventer at flere spillere er klar til høsten, men Tore André flytter til Sogndal og blir en naturlig del av fotballen i bygda.

(NTB)