Ineffektivt Norge i VM-prøven

Men håndballjentene slo Angola.

(Dagbladet.no): Norge - Angola 26-17(12-11)

Det ble etterhvert en grei seier mot Angola i Møbelringen-cup i Sandefjord i kveld. Om ni dager står Angola igjen på motsatt banehalvdel når VM i Frankrike kastes i gang.

Etter kveldens kamp å dømme bør det bli grei skuring.

Ineffektivt

- Vi skåret jo ikke på sjansene våre, men det ble brukbart til slutt. Vi er gode i forsvar og Katrine stå veldig bra i mål, sa kaptein Gro Hammerseng til TV2 etter kampen.

Men det åpnet trått for de norske jentene. Bakover var forsvarsspillet solid og Katrine Lunde Haraldsen sto meget bra i mål.

Problemet var bare at Angola-målvakt Maria Pedro sto sitt livs kamp på den andre siden av banen. I første omgang hadde Pedro en redningsprosent på nesten 70 prosent.

På femten kontringer skåret Norge fattige sju mål.

Ineffektivt Norge i VM-prøven

Mot slutten av omgangen fikk Norge allikevel justert skuddteknikken litt, hentet opp Angola og kunne gå til pause med ettmålsledelse.

- Vi spiller oss til mange sjanser, men vi må finne ut av målvakten deres, sa trener Marit Breivik da hun gikk til pause.

Dro i fra

Og keeperspillet til nevnte Pedro kunne jo nesten ikke vare, selv om det så lovende ut i de første minuttene etter pause.

Norge fortsatte å være potte tette bak på banen, og etterhvert satt flere og flere av avslutningene.

Håndballjentene økte ledelsen hele omgangen igjennom og vant til slutt altså med komfortable ni mål.

Norge møter Danmark i morgen og Russland søndag. Danmark slo i dag Russland med ett mål.

- Vi får tettet forsvaret, men ellers er det litt ujevnt. Danmark i morgen blir tøft for det er et lag i fremgang, sa Marit Breivik etter kampen.

NB: For Katja Nyberg var kveldens kamp en viktig test for å være trygg på at ryggen holder for VM-spill. Den viktige bakspilleren kom seg igjennom kampen uten problemer.

<B>KLAR SEIER:</B> Tonje Nøstvold og Norge slo Angola greit til slutt etter lenge å ha slitt med å skåre på sjansene sine.