Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Infantino: - Gikk ikke til valg for pengene

Nyvalgt Fifa-president.

FIFA-PRESIDENT: Gianni Infantino startet sin nye jobb som FIFA-president med en vennskapskamp mandag. Tidligere stjerner var med. Lønnsbetingelsene i presidentjobben ville sveitseren ikke snakke om. Foto:  REUTERS/Ruben Sprich/Files
FIFA-PRESIDENT: Gianni Infantino startet sin nye jobb som FIFA-president med en vennskapskamp mandag. Tidligere stjerner var med. Lønnsbetingelsene i presidentjobben ville sveitseren ikke snakke om. Foto: REUTERS/Ruben Sprich/Files Vis mer

Gianni Infantino startet sin nye jobb som FIFA-president med en vennskapskamp mandag. Tidligere stjerner var med. Lønnsbetingelsene i presidentjobben ville sveitseren ikke snakke om.

Sveitseren ble nylig valgt som Sepp Blatters etterfølger i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Mandag tok han selv på seg fotballskoene i en vennskapskamp i Zürich. «Team Infantino» hadde spillere som Luis Figo og Fabio Cannavaro på laget. Infantino fikk spørsmål om egen lønn etter kampen.

- Jeg vet at dere ikke tror på det, men det var ikke pengene som gjorde at jeg valgte å bli presidentkandidat, sa Infantino til den oppmøtte pressen.

Den språkmektige sveitseren vet at krevende oppgaver venter ham.

- Det harde arbeidet starter nå, men først ville jeg organisere en fotballkamp som involverte dem som gjør spillet til det det er, sa Infantino.

Sveitseren fikk også spørsmål om hans makt som president. Det har blitt sagt at han ikke får samme makt som sin forgjenger.

- Jeg vil ikke si at jeg har begrenset makt. På fredag ble jeg valgt til å lede FIFA. Lederen setter tonen, lederen må gjøre en overbevisende jobb. Men dette er ikke et diktatur, det er et demokrati, sa Infantino.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media