Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Infantino hevder FIFA-økonomien er ekstremt solid tross bokført underskudd på tre milliarder

Hevder det ikke er noen grunn til å legge fram «kunstige» tall.

- EKSTREMT SOLID ØKONOMI: FIFA-president Gianni Infantino hevder FIFAs økonomi er bunnsolid tross at mer enn tre milliarder kroner ble bokført i underskudd. FOTO: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix
- EKSTREMT SOLID ØKONOMI: FIFA-president Gianni Infantino hevder FIFAs økonomi er bunnsolid tross at mer enn tre milliarder kroner ble bokført i underskudd. FOTO: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Gianni Infantino hevder FIFAs økonomi er bunnsolid til tross for at forbundet bokførte mer enn tre milliarder kroner i underskudd tidligere i år.

Infantino ga et innblikk i Det internasjonale fotballforbundets økonomi da han inntok talerstolen under Det asiatiske fotballforbundets årlige kongress i Bahrain mandag. Sveitseren hevdet der at underskuddet er i tråd med FIFAs «forretningsmodell» og at det ikke er noen grunn til å legge fram «kunstige» tall.

– Til tross for det enkelte har forsøkt å si og skrive, er FIFAs økonomi ekstremt solid, sa Infantino til delegatene.

Han la videre til at det er normalt at FIFA går med underskudd i de tre år, før man så «gjør inntekter» i det fjerde regnskapsåret da VM-sluttspillet finner sted.

– Det er slik vår forretningsmodell er utformet. Vi har ikke behov for å fortelle dere andre historier, og har heller ikke behov for å gjøre våre tall kunstige eller få dem til så se bedre ut ved regnskapsmessige grep, sa Infantino.

FIFA har tidligere sagt at det nevnte underskuddet kan øke i størrelse gjennom 2017, mens det i 2018 er ventet et overskudd på rundt én milliard dollar. Det handler i stor grad om inntekter fra TV-avtaler knyttet til VM-sluttspillet i Russland.

(NTB)