- EKSTREMT SOLID ØKONOMI: FIFA-president Gianni Infantino hevder FIFAs økonomi er bunnsolid tross at mer enn tre milliarder kroner ble bokført i underskudd. FOTO: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix
- EKSTREMT SOLID ØKONOMI: FIFA-president Gianni Infantino hevder FIFAs økonomi er bunnsolid tross at mer enn tre milliarder kroner ble bokført i underskudd. FOTO: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB ScanpixVis mer

Infantino hevder FIFA-økonomien er ekstremt solid tross bokført underskudd på tre milliarder

Hevder det ikke er noen grunn til å legge fram «kunstige» tall.

President Gianni Infantino hevder FIFAs økonomi er bunnsolid til tross for at forbundet bokførte mer enn tre milliarder kroner i underskudd tidligere i år.

Infantino ga et innblikk i Det internasjonale fotballforbundets økonomi da han inntok talerstolen under Det asiatiske fotballforbundets årlige kongress i Bahrain mandag. Sveitseren hevdet der at underskuddet er i tråd med FIFAs «forretningsmodell» og at det ikke er noen grunn til å legge fram «kunstige» tall.

– Til tross for det enkelte har forsøkt å si og skrive, er FIFAs økonomi ekstremt solid, sa Infantino til delegatene.

Han la videre til at det er normalt at FIFA går med underskudd i de tre år, før man så «gjør inntekter» i det fjerde regnskapsåret da VM-sluttspillet finner sted.

– Det er slik vår forretningsmodell er utformet. Vi har ikke behov for å fortelle dere andre historier, og har heller ikke behov for å gjøre våre tall kunstige eller få dem til så se bedre ut ved regnskapsmessige grep, sa Infantino.

FIFA har tidligere sagt at det nevnte underskuddet kan øke i størrelse gjennom 2017, mens det i 2018 er ventet et overskudd på rundt én milliard dollar. Det handler i stor grad om inntekter fra TV-avtaler knyttet til VM-sluttspillet i Russland.

(NTB)