Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Influensa stoppet Gro og Katja

Viborg vant toppkampen lett.

Katrine Lunde Haraldsens Viborg vant toppkampen i dansk håndball onsdag. Et svekket Ikast-Bording tapte 26-35 hjemme.

Samboerparet Gro Hammerseng og Katja Nyberg var begge syke og sto over. De er rammet av en form for mageinfluensa og langt unna spillbart skikk.

Dermed fikk Viborg lettere spill og skaffet seg en drømmestart. Gjestene ledet hele 11-4 etter 13 minutter. Da fungerte spillet meget godt i begge ender av banen. Ikast ble i perioder helt avkledd i egen utsolgt hall.

Katrine Lunde Haraldsen spilte en bra 1. omgang, men Ikast skjøt ofte meget svakt.

Tvillingsøster Kristine er virkelig på gang etter skulderoperasjonen i sommer. Hun scoret nå også et par mål i tillegg til forsvarsjobben. Hun er nok på vei mot en plass i OL-troppen om framgangen fortsetter.

Overlegne Viborg står nå med 16 seirer og et tap denne sesongen. Lagets toppscorer Bojana Popovic fikk direkte rødt kort før pause onsdag. Hun satte et straffekast rett i ansiktet på Ikasts keeper.

Ikast-Bording har en rekke norske jenter i troppen. Flere var på banen onsdag.

Den danske toppserien flommer over av norske spillere. Godt over 20 stykker har kontrakt der nå.

SJANSELØSE UTEN ENERNE: Gro Hammerseng kom på all star-laget i VM og Katja Nyberg ble kåret til turneringens beste spiller. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
SJANSELØSE UTEN ENERNE: Gro Hammerseng kom på all star-laget i VM og Katja Nyberg ble kåret til turneringens beste spiller. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Det kan bli flere i løpet av sommeren. Blant annet er Byåsens Tonje Nøstvold ettertraktet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media