Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Inga Marte utfordrer pappa til å sykle

Gjør som Nei til EU-generalen og ta sykkelen til jobben.

(Dagbladet.no): Heming Olaussen er mest kjent som leder for Nei til EU. I tillegg er han far til tre barn, og ei av dem er stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen.

Inga Marte er Sykle til jobben-ambassadør og er selv svært aktiv. Nå syntes hun det var på tide at hennes far også begynte å ta ansvar.

- Jeg er jo veldig glad i pappaen min, og jeg vil at han skal leve lenge. Derfor har jeg skrevet en kontrakt til han, som jeg håper han skriver under, sier Inga Marte.

Olaussen kan ikke si annet enn ja. Sporty tar han imot pennen og skriver under.

- Det er selvfølgelig hyggelig at noen vil deg så godt. Jeg merker jo at jeg forfaller litt, så det er nok ikke dumt å trene litt, sier Olaussen.

Lang reisevei

Nei til EU-lederen bor i Ramnes i Vestfold og tar bussen til Oslo hver dag. Fra nå av skal han sykle til bussen, og det er fem kilometer hver vei.

Som en del av sykle til jobben-kampanjen er det lov til å sykle til bussen. Det er mange som har lang vei til jobben, men det skal ikke hindre deg i å være med på Norges største idrettsarrangement.

Misjon for mosjon? Inga Marte tar oppgaven sin alvorlig, og oppfordrer alle fedre til å trimme litt. - Alle barn vil jo at sine foreldre skal leve lengst mulig. Alle foto: Elin Davidsen/ Dagbladet.no
Misjon for mosjon? Inga Marte tar oppgaven sin alvorlig, og oppfordrer alle fedre til å trimme litt. - Alle barn vil jo at sine foreldre skal leve lengst mulig. Alle foto: Elin Davidsen/ Dagbladet.no Vis mer

Inga Marte er en travel dame på Stortinget og vet hva det vil si å ha liten tid. Men noe hun prioriterer er å bruke tid på mosjon.

- Trim er utrolig viktig, uansett om du sykler til jobben eller går tur om kvelden. Det viktigste er at du er aktiv 30 minutter om dagen, og det er overkommelig.

Stress

Olaussen har som leder i Nei til EU en engasjerende og stressende jobb. Desto viktigere er det for han å holde seg i form.

- Jeg merker jo at ting blir tyngre og at jeg ikke blir noe yngre. Jeg sitter mye, både på bussen inn og i møter og på kontoret. så det er på høy tide å begynne.

Til slutt legger han til at han lover på tro og ære at han skal trimme hver dag. Er det øsende regn ute, kan det godt hende han tar trimsykkelen inne, men de 30 minuttene om dagen skal han klare.

- Nå er det vel så mange som får vite at jeg har skrevet under at jeg bare må gjøre det. Både venner og naboer kommer nok til å holde et lite øye ut for meg, så jeg får høre det om jeg sniker unna.

Har du lyst til å utfordre noen? Meld dere på Sykle til jobben, og få den mosjonen dere trenger.

PENNEN FATT: Heming Olaussen kunne ikke gjøre annet enn å skrive under da han ble utfordret.
«KONTRAKT: Mellom Inga Marte (datter) og Heming Olaussen (datter). Jeg, Heming Olaussen, lover å enten sykle til jobben eller å mosjonere 30 minutter per dag. Dette fordi det er toppers og fordi min datter ønsker at jeg skal leve lenge.»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media