Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Inge Bråten er redd han mister OL på hjemmebane

Canadas norske trener tror karrieren er over etter lårhalsbrudd.

INGEN REPRISE? Inge Bråten var langrennstrener i OL på hjemmebane på Lillehammer i 1994. I bakgrunnen Thomas Alsgaard. Etter dagens lårhalsbrudd frykter Bråten at han går glipp av en ønskereprise som trener for Canada på hjemmebane i Vancouver. Foto: Odd R. Andersen, Dagbladet
INGEN REPRISE? Inge Bråten var langrennstrener i OL på hjemmebane på Lillehammer i 1994. I bakgrunnen Thomas Alsgaard. Etter dagens lårhalsbrudd frykter Bråten at han går glipp av en ønskereprise som trener for Canada på hjemmebane i Vancouver. Foto: Odd R. Andersen, Dagbladet Vis mer

|||
(Dagbladet): Canadas norske landslagstrener Inge Bråten (61) pådro seg et lårhalsbrudd etter at han falt på isen i finske Kuusamo i dag.

- Dette kunne vel ikke kommet mer ubeleilig. Et lårhalsbrudd er ingen skrubbskade, og jeg frykter at min karriere som landslagstrener for Canada endte her. Ingen kan vel være landslagstrener på krykker, sier Inge Bråten til TV 2 Sporten på vei til operasjon i kveld.

Bråten forteller at han falt rett utenfor leiligheten like ved langrennsstadion i Kuusamo, der det arrangeres verdenscuprenn i helga. Han snakket i telefonen og var ikke oppmerksom på isen da beina plutselig forsvant under ham.

- Det første som slo meg var at dette har jeg rett og slett ikke tid til. Det oppleves akkurat nå som veldig urettferdig, sier Bråten.

Bråten forteller at han i lang tid har gledet seg til å lede de kanadiske langrennsløperne i OL på hjemmebane i Vancouver. Nå frykter han altså at han ikke får med seg den opplevelsen.

Inge Bråten var trener for de norske langrennsgutta fra 1990 til 1994, og fikk med seg suksessene i OL i Albertville 1992 og på hjemmebane på Lillehammer i 1994.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media