Ingebrigt beklager Lyn-hets

Men støttes av Bastionen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbldet.no): Fotball handler om følelser, og mange ganger tar det overhånd. Etter at Stabæk hadde snudd 0-2 til 3-2 mot Lyn på Nadderud søndag var det nettopp det som skjedde for Ingebrigt Steen Jensen.

- Unødvendig og ufint

Nedsettende uttalelser om Lyns taktikk skal ha fått spillergruppa til å reagere negativt mot Jensen, som i dag - etter å ha motatt en reprimande av spillerne - valgte å beklage utalelsene.

«Spillerne i Stabæk mislikte mitt voldsomme, emosjonelle utbrudd etter Lyn-kampen, der jeg karakteriserte Lyns taktikk og opptreden på Nadderud i svært nedsettende vendinger. Slikt snakk er dumt, sa spillerne. Det var mer enn nok av positive ting i vår egen prestasjon å fokusere på, så det å rakke ned på motstanderen var både unødvendig og ufint. En sånn klubb vil vi i Stabæk ikke være, lød den krystallklare beskjeden,» skriver den tidligere reklameguruen på Stabæks hjemmeside.

Jensen er som kjent ikke den eneste i fotballnorge som har uttrykt i overkant sterke meninger den siste uka, noe han også påpeker i sin beklagelse.

- Vi har vært for mange som har latt munnene renne over med det hjertene har vært fulle av den siste tiden - Rösler, Fagermo, Fjørtoft og undertegnede, fortsetter Ingebrigt Steen Jensen.

Fotballpresident Sondre Kåfjord gikk i går ut med krass kritikk av norske fotballtreneres oppførsel. Jensen velger også å bruke mye av de samme ordene i sin beklagelse.

- Vi må lære å beherske oss. Vi må lære oss alminnelig folkeskikk, også når vi er på arena der det skal være lov å gi utløp for sterke følelser, skriver han.

KONTRAST: Ingebrigt Steen Jensen var hoppende glad etter Stabæks opphenting mot Lyn. I dag beklaget han kraftsalvene i etterkant av kampen. Foto: Sara Johannessen/Scanpix
KONTRAST: Ingebrigt Steen Jensen var hoppende glad etter Stabæks opphenting mot Lyn. I dag beklaget han kraftsalvene i etterkant av kampen. Foto: Sara Johannessen/Scanpix Vis mer

Misfornøyde

Uventet nok får Jensen støtte, av Lyn-fansen selv. Etter at laget for andre året på rad ga bort tre poeng på Nadderud var det stor misnøye hos klubbens supportere.

- Stabæk var mye, mye bedre. Lyn virket ikke som de ville spille fotball i det hele tatt. Og så ødela de helt for seg selv. Man kan ikke legge alle mann på 16-meteren uten press på ballfører, sier Bjørn Jønsberg i Bastionen til TV2 Nettavisen.

Tapet mot Stabæk innebærer at Lyn kun står bokført med én seier på de siste seks kampene, og tiendeplass på tabellen. Dermed har også misnøyen med trener Henning Berg økt.

- De fleste synger fortsatt «Henning går på vann», men jeg vil gjerne bytte den ut med «Henning går på tynn is», sier fortsetter Jønsberg.

- Og havner vi i Adeccoligaen, er vi ferdig. Jeg tror ikke vi kan takle et nedrykk på samme måte som Stabæk klarte, avslutter Bastionens Aslak Arntzen.

Ingebrigt beklager Lyn-hets

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer