Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingebrigt vil ha 16 lag i Tippeligaen

Stabæk-guruen mener tiden er inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stabæk rykket opp til Tippeligaen i helga. På tirsdag sa klubbens sjefsinspirator Ingebrigt Steen Jensen til P4 at han ønsker seg 16 lag i Tippeligaen.

Han sier rekordhøye publikumstall og den jevne tabellen tilsier at tiden er inne for en utvidelse. Han mener også at Stabæks erfaringer fra 1. divisjon, som består av 16 lag, viser at det lar seg gjennomføre uetn problemer.

- En utvidelse vil gavne alle, og Stabæks erfaringer fra 1. divisjon viser at dette lar seg gjennomføre uten problemer, sier Steen Jensen til Asker og Bærum Budstikke i dag.

Steen Jensen sier i dagens VG at Stabæk vurderer å fremme et forslag om utvidelse på fotballtinget. Verken daglig leder Boye Skistad i Norsk Toppfotball eller NFF-president Sondre Kåfjord tror forslaget får gjennomslag nå.

I Budstikka får Ingebrigt både støtte og motstand fra andre fotballsynsere og -eksperter.

- Jeg er enig hvis det betyr at de ekstra rundene spilles i juni, juli og august når det er rom for det, sier tidligere topptrener og nåværende ekspertkommentator Lars Tjernås.

Uefas visepresident Per Ravn Omdal er av en helt annen oppfatning.

- Antallet er bra. Jeg tror det er passe med 14 lag. Vi har en struktur med 1. divisjon med 16 lag, som vi på sikt kan vurdere om vi bør redusere, slik at det blir 28 lag i toppen. Vi skal ikke glemme at vi for noen år siden reduserte fra 96 til 56 lag i 2. divisjon. Spissingen har gitt en bedre topp. Og bedre topp tror jeg vi får ved å holde på antallet vi har nå og ikke utvide det, sier Omdal.

KLAR FOR TIPPELIGAEN: Ingebrigt Steen Jensen var sånn passe fornøyd da Stabæk rykket opp i helga. Nå vil han ha med flere av lagene opp fra 1. divisjon. Foto: Scanpix
KLAR FOR TIPPELIGAEN: Ingebrigt Steen Jensen var sånn passe fornøyd da Stabæk rykket opp i helga. Nå vil han ha med flere av lagene opp fra 1. divisjon. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!