Ingebrigts kongeblå drøm

- Tenke stort. Det er den største utfordringen når Stabæk fornyer norsk fotball, sier Ingebrigt Steen Jensen. Bak ham ligger det eneste som kan minne litt om elitefotball i bærumsbygda: Hovedtribunen på Nadderud stadion.

På motsatt side av den plastdekkede, hullete og grå grasmatta står gamletribunen, tilpasset 3. divisjonslagets brustne forhåpninger.

- Hittil har vi ikke tenkt stort nok, sier Ingebrigt. Mannen som i 1990 formulerte målet for 4-divisjonsklubben Stabæk: Ullevaal 1995!

Dit nådde man ikke. Stabæk har nådd lenger.

Hittil har Gutteklubben Grei, investeringsselskap, spillerkjøp og storslåtte visjoner stemplet klubben. Men Stabæk er mer: Som den Blaa Regjering med 13 frivillige «statsråder».

3690 tilskuere

- Vi begynte med regjeringskonferanse på Halvorsbøle i høst, sier planleggingsminister Per Barnes.

- Alle våre tiltak skal være Gledesfylte, Langsiktige, Ansvarlige, Dristige - og Inkluderende, altså G-L-A-D I. Målet er å gjøre Stabæk til den viktigste sosiale ressurs i Bærum kommune.

Og i kampen for sosialt fellesskap truer Den Blaa Regjering med å gå av dersom ikke minst 3690 tilskuere møter på hjemmekampene, altså vesentlig bedre enn Jaglands 36,9.

Tenker grønt

Tilskuere som sykler, går eller tar offentlig kommunikasjon til Stabæk-kampene blir automatisk deltakere i sykkellotteriet. Alle spillere og ledere må underskrive «grønne» kontrakter.

Blant annet er ferdigmat forbudt.

Det handler om profil og profiler: For Stabæk har sin Petter Belsvik, måltjuv og fagforeningsboss. Og Tommy Svindal Larsen, «Guds gave til fotballen». Og Martin Andresen, Norges peneste fotballspiller. Og operasanger og målvokter Frode Olsen.

- Vi skal være ulik alle andre. Bare vent til 2. påskedag når vi scorer i åpningskampen mot Bodø/Glimt. Da skal du få se noe som aldri har hendt på en norsk fotballbane før, sier Ingebrigt.

Drømmefotball

Klubbideolog Ingebrigt Steen Jensen ser tydelige tegn på informasjonssamfunnets overgang til drømmesamfunnet. Og drømmesamfunnet? Det er fotball, det.

- Historie, stammekultur, lek og tematiske omgivelser, sier Steen Jensen.

- Og fellesskap og opplevelser, legger klubbformann Erik Loe til.

- Nettopp. Og moro, sier Steen Jensen.

Hva Arild Stavrum ble solgt for?

- Vi fikk igjen nok til å slå totalindeksen på Oslo børs.