Ingebrigtsen advarer Tønseth

Henrik Ingebrigtsen ble imponert over det Didrik Tønseth viste under søndagens NM i terrengløp. Nå drømmer langrennsløperen om EM. Det er ikke Ingebrigtsen like overbevist om at er en god idé.

TØFF DUELL: Henrik Ingebrigtsen vant NM i terrengløp, foran langrennsløper Didrik Tønseth. Tønseth holdt følge lenger enn de fleste hadde trodd på forhånd. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
TØFF DUELL: Henrik Ingebrigtsen vant NM i terrengløp, foran langrennsløper Didrik Tønseth. Tønseth holdt følge lenger enn de fleste hadde trodd på forhånd. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag duellerte de to under NM i terrengløp i Frognerparken i Oslo. Ikke uventet trakk eldstebror Ingebrigtsen det lengste strået, og vant gull.

Fjorårsmester og langrennsløper Didrik Tønseth holdt likevel godt følge hele veien, og i mål skilte det bare seks sekunder mellom de to.

Trønderen har tidligere uttalt at han gjerne vil løpe mer terreng, og sa etter målgang at han vil stille i EM om det lar seg gjøre med tanke på verdenscuphelga i Lillehammer.

Henrik Ingebrigtsen lot seg imponere over det Tønseth viste i løypa i hovedstaden, men samtidig advarer han langrennsløperen mot å satse for hardt mot Europamesterskapet.

- I dag måtte han løpe. Jeg vet ikke hva han holder med på fritida, sier Ingebrigtsen og drar på smilebåndet, før han fortsetter:

- Han er helt klart god nok til å få en plass på EM-laget, men en topplassering tror jeg han skal slite med. Han er nok for god i langrenn til å hevde seg. Om han skal det, må det i så fall være ei veldig tung løype, mener løperen fra Sandnes.

- For tung

- Steget hans er egentlig veldig bra, men han er litt for tung. Om han hadde gått ned ti kilo tror jeg han hadde hevdet seg veldig bra, sier Ingebrigtsen om løpeteknikken til konkurrenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer