Ingebrigtsen advarer Tønseth

Henrik Ingebrigtsen ble imponert over det Didrik Tønseth viste under søndagens NM i terrengløp. Nå drømmer langrennsløperen om EM. Det er ikke Ingebrigtsen like overbevist om at er en god idé.

TØFF DUELL: Henrik Ingebrigtsen vant NM i terrengløp, foran langrennsløper Didrik Tønseth. Tønseth holdt følge lenger enn de fleste hadde trodd på forhånd. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
TØFF DUELL: Henrik Ingebrigtsen vant NM i terrengløp, foran langrennsløper Didrik Tønseth. Tønseth holdt følge lenger enn de fleste hadde trodd på forhånd. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag duellerte de to under NM i terrengløp i Frognerparken i Oslo. Ikke uventet trakk eldstebror Ingebrigtsen det lengste strået, og vant gull.

Fjorårsmester og langrennsløper Didrik Tønseth holdt likevel godt følge hele veien, og i mål skilte det bare seks sekunder mellom de to.

Trønderen har tidligere uttalt at han gjerne vil løpe mer terreng, og sa etter målgang at han vil stille i EM om det lar seg gjøre med tanke på verdenscuphelga i Lillehammer.

Henrik Ingebrigtsen lot seg imponere over det Tønseth viste i løypa i hovedstaden, men samtidig advarer han langrennsløperen mot å satse for hardt mot Europamesterskapet.

- I dag måtte han løpe. Jeg vet ikke hva han holder med på fritida, sier Ingebrigtsen og drar på smilebåndet, før han fortsetter:

- Han er helt klart god nok til å få en plass på EM-laget, men en topplassering tror jeg han skal slite med. Han er nok for god i langrenn til å hevde seg. Om han skal det, må det i så fall være ei veldig tung løype, mener løperen fra Sandnes.

- For tung

- Steget hans er egentlig veldig bra, men han er litt for tung. Om han hadde gått ned ti kilo tror jeg han hadde hevdet seg veldig bra, sier Ingebrigtsen om løpeteknikken til konkurrenten.

Selv om Tønseth virker å heller ville velge EM over verdenscuphelga på Lillehammer, mener Ingebrigtsen at det valget bør være selvsagt.

- Selvfølgelig bør han velge Lillehammer den helga. Men når han har anledning og er i form tror jeg det er plass til ham på det laget, gitt at han kvalifiserer seg.

Om han selv stiller opp i EM er han foreløpig usikker på.

- Jeg har ikke helt bestemt meg, men sånn som jeg er akkurat nå har jeg ingenting der å gjøre. Vi får se om ting er bedre om to til tre måneder.

- Hørte noe prat

Den mye omtalte duellen var hauset bra opp på forhånd. Det var ikke noe Ingebrigtsen selv fokuserte veldig mye på.

- Jeg fokuserte egentlig ikke så mye på det. Hva de andre gjør på fritida er jeg ikke så veldig interessert i. Men når man først stiller til start så vil man jo vinne. Jeg hørte noe prat om at både Iversen og Tønseth hadde vært ute og sagt noe, uten at jeg har lest hva det var.

- Jeg var klar for å løpe en konkurranse, noe jeg ikke har fått gjort for mye av i år. Den duellen det har blitt snakket om er ikke sånn at de bydde opp og jeg svarte ja, understreker han.

Ingebrigtsen «visste» hva han hadde i vente. Dette var nemlig ikke første gangen de to løp mot hverandre.

- Jeg er ikke overrasket over at han hang såpass bra med. Jeg vet at vi løp junior i Bodø sammen i 2007. Han er en veldig god løper, og det har han vært lenge.

Saken fortsetter under bildet.

KUNNE JUBLE: Henrik Ingebrigtsen går i mål og vinner NM i terrengløp. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
KUNNE JUBLE: Henrik Ingebrigtsen går i mål og vinner NM i terrengløp. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

- Synd de valgte langrenn

Han passet også på å skryte av Therese Johaug, som tidligere på dagen vant et overlegent NM-gull i kvinneklassen. Han mener begge to kunne hevdet seg som friidrettsutøvere om de hadde valgt litt annerledes.

- Både Didrik og Therese er fantastiske idrettstalenter. At de har valgt langrenn er litt synd for oss som gjerne skulle hatt dem over til friidretten, men det er for seint for dem tror jeg.

- Kanskje du skulle valgt langrenn?

- I Sandnes holder vi ikke på med langrenn, sier Ingebrigtsen, før han blir minnet på at han faktisk slo Tønseth i langrennssporet da de var 16 år.

- Det stemmer. Så uansett hva Tønseth presterer så vet jeg at sist vi møttes i langrennssporet så sto jeg igjen på toppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer