Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingebrigtsen ble årets friidrettsnavn

For annet år på rad.

VANT IGJEN: Henrik Ingebrigtsen ble for annet år på rad kåret til årets navn i norsk friidrett. Her vinner Henrik Ingebrigtsen 800 meter under NM.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VANT IGJEN: Henrik Ingebrigtsen ble for annet år på rad kåret til årets navn i norsk friidrett. Her vinner Henrik Ingebrigtsen 800 meter under NM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Ingebrigtsen ble for annet år på rad kåret til årets navn i norsk friidrett.

Ingebrigtsen var blant dem som ble hedret med pris under en tilstelning i forbindelse med den årlige kompetansehelgen i Trondheim. Fra sin treningsleir i Sør-Afrika takket han via skypetelefon.

Utmerkelsen består av en miniatyr av Grete Waitz-skulpturen utenfor Bislett.

Personlig rekord Ingebrigtsen fikk prisen ikke minst på bakgrunn av sin 8.-plass i VM-finalen på 1500 meter i Moskva. Under NM viste han sin vinnerinnstilling da 800-meterspesialistene ble slått og han tok gull på «feil» distanse på personlig rekord 1.48,25.

I Diamond League-stevnet i Zürich senket han dessuten den norske rekorden på 1500 meter til 3.33,95. Han satte også personlig rekord på 3000 meter (7.42,19).

Årets navn-prisen ble etablert i 2000.

Utviklingspris til Warholm Friidrettens utviklingspris for 2013 ble tildelt Karsten Warholm fra Dimna. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd med gull i mangekamp under U18-VM i Ukraina sist sommer, bare 40 poeng fra verdensrekorden i årsklassen.

Warholm ble på bakgrunn av den prestasjonen nominert som en av 12 kandidater til årets «rising star» i europeisk friidrett, der han til slutt endte på tredjeplass i avstemningen.

Dommerprisen ble tildelt Sverre Homstad fra Overhalla.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!