Ingebrigtsen ble nummer sju i råsterkt felt i Brussel

Har bare løpt raskere én gang tidligere.

RASKT: Ingebrigtsen ble litt innelåst i feltet, men hang nok en gang med i et raskt 1500-meterløp. Fredagens tid var hans nest raskeste på distansen i konkurranse noensinne. Norgesrekorden satte han med 3.31,46 i Monaco i juli. Her fra EM hvor han tok sølv på distansen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RASKT: Ingebrigtsen ble litt innelåst i feltet, men hang nok en gang med i et raskt 1500-meterløp. Fredagens tid var hans nest raskeste på distansen i konkurranse noensinne. Norgesrekorden satte han med 3.31,46 i Monaco i juli. Her fra EM hvor han tok sølv på distansen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Henrik Ingebrigtsen løp inn til 7.-plass med 3.33,47 i et sterkt 1500-meterfelt under Diamond League-stevnet i Brussel fredag.

Løpet ble vunnet av Taoufik Makhloufi fra Algerie på 3.31,78. Kun afrikanere og den etiopiskfødte tyskeren Homiyu Tesfaya var foran Ingebrigtsen.

Nordmannen ble litt innelåst i feltet, men hang nok en gang med i et raskt 1500-meterløp. Fredagens tid var hans nest raskeste på distansen i konkurranse noensinne. Norgesrekorden satte han med 3.31,46 i Monaco i juli.

Ingebrigtsen tok EM-sølv på 1500-meteren i Zürich forrige måned.

Sprinteren Justin Gatlin leverte årsbeste tid i verden på 100 meter og parkerte konkurrentene også på 200-meteren under Diamond League-stevnet i Brussel fredag.

Det er liten tvil om hvem som er verdens raskeste mann i verdensrekordholder Usain Bolts skadefravær. Amerikaneren suste til mål på 9,77.

Michael Rodgers på annenplass måtte se seg slått med 16 hundredels sekund. Ytterligere to sekunder bak fulgte Bolts landsmann Asafa Powell.

Kun én time etter kanonløpet stilte Gatlin opp på den doble distansen. På 200-meteren gjorde han som han ville og slo nærmeste konkurrent, Femi Ogunode, med nesten halvsekundet. Gatlins tid var 19,71.

Årsbeste tid i verden ble det også på kvinnenes 200 meter. Amerikanske Allyson Felix løp på 22,02, som var ett hundredel raskere enn Dafne Schippers tid fra friidretts-EM i forrige måned.Schippers ble nummer tre i Brussel.

(NTB)