Ingebrigtsen-brødrene sjanseløse: - Ble for ivrig

Jakob og Filip Ingebrigtsen sleit på drømmemila under Bislett Games.

BLE FOR IVRIG: Jakob Ingebrigtsen er klar på at han nærmer seg verdenstoppen, men fikk det ikke helt til å stemme på Bislett under Diamond League. Årsaken, ifølge ham selv, er at han ble for ivrig på grunn av publikum. Vis mer

Jakob og Filip Ingebrigtsen håpet begge å bli den første nordmannen til å vinne den såkalte drømmemila (en engelsk mil - 1609 meter) under Bislett Games.

Slik gikk det ikke. Filip Ingebrigtsen viste tidlig at han sleit underveis, mens Jakob Ingebrigtsen stivnet mot slutten av løpet.

Sistnevnte ble nummer seks på tiden 3,53.04, mens storebror Filip Ingebrigtsen ble nummer ni på tiden 3,54.41. Jakob Ingebrigtsen lå lenge helt framme i feltet, men ble passert av to-tre utøvere rett før mål.

Marcin Lewandowski vant løpet foran Vincent Kibet og Ayanleh Souleiman.

- For ivrig

- Jakob ble alt for ivrig. Han gikk på alt for mye og brukte masse krefter på tull og tøys. Så får vi se hva han reflekterer over selv, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Det er sønnen enig i.

- Ja, jeg har lyst å løpe bittelitt litt fortere enn det det ble løpt. Så var jeg litt uheldig som kom ut i andrebane, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.

Han sier det er lett å bli litt ivrig med et så «sykt publikum som det er på Bislett». Storebror Filip mente det var kult av ham å prøve.

DRØMMEMILA: Filip Ingebrigtsen drømte om å bli første nordmann til å vinne drømmemila på Bislett, men slik gikk det ikke. Vis mer

- Jeg syns det er kult at han prøver litt forskjellige måter å løse det på, og ikke bare kjører safe. Han tar litt risiko i dag og det kunne gått veldig bra, men det kan også gå tungt på slutten, sier Filip Ingebrigtsen til statskanalen.

Trøblete

Til tross en trøblete oppkjøring satte Filip Ingebrigtsen (26) ny familierekord på 5000 meter da han sesongåpnet i Diamond League-stevnet i Roma for litt over en uke siden. Det var også nest beste tid for en nordmann gjennom tidene.

Dermed fikk Filip Ingebrigtsen optimismen tilbake foran Bislett Games. I dag stemte det ikke.

- Det var litt under pari, jeg hadde håpet å være vassere. Jeg vil alltid gjøre det bedre enn middels. Jeg får det ikke helt til. Jeg skulle gjerne vært hakket vassere. Jeg føler jeg ligger litt på etterskudd hele tiden. Det er ikke så fin flyt og mye respons i beina, sier Filip Ingebrigtsen til Dagbladet.

Han føler han har mer å gå på.

DRØMMEMILA: Filip Ingebrigtsen drømte om å bli første nordmann til å vinne drømmemila på Bislett, men slik gikk det ikke. Vis mer

- Jeg tror det er litt tidlig for meg og Jakob, spesielt for meg. Jeg er ikke der jeg ønsker å være. Jeg skulle ønske Bislett Games var en måned seinere, sier Filip Ingebrigtsen.

Tidligere i dag løp storebror Henrik Ingebrigtsen inn til ny norsk rekord. Det kan du lese mer om her: