Ingebrigtsen-brødrene sjanseløse: - Ble for ivrig

Jakob og Filip Ingebrigtsen sleit på drømmemila under Bislett Games.

BLE FOR IVRIG: Jakob Ingebrigtsen er klar på at han nærmer seg verdenstoppen, men fikk det ikke helt til å stemme på Bislett under Diamond League. Årsaken, ifølge ham selv, er at han ble for ivrig på grunn av publikum. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jakob og Filip Ingebrigtsen håpet begge å bli den første nordmannen til å vinne den såkalte drømmemila (en engelsk mil - 1609 meter) under Bislett Games.Slik gikk det ikke. Filip Ingebrigtsen viste tidlig at han sleit underveis, mens Jakob Ingebrigtsen stivnet mot slutten av løpet.Sistnevnte ble nummer seks på tiden 3,53.04, mens storebror Filip Ingebrigtsen ble nummer ni på tiden 3,54.41. Jakob Ingebrigtsen lå lenge helt framme i feltet, men ble passert av to-tre utøvere rett før mål.

Marcin Lewandowski vant løpet foran Vincent Kibet og Ayanleh Souleiman.

- For ivrig

- Jakob ble alt for ivrig. Han gikk på alt for mye og brukte masse krefter på tull og tøys. Så får vi se hva han reflekterer over selv, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Det er sønnen enig i.

- Ja, jeg har lyst å løpe bittelitt litt fortere enn det det ble løpt. Så var jeg litt uheldig som kom ut i andrebane, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.Han sier det er lett å bli litt ivrig med et så «sykt publikum som det er på Bislett». Storebror Filip mente det var kult av ham å prøve.

- Jeg syns det er kult at han prøver litt forskjellige måter å løse det på, og ikke bare kjører safe. Han tar litt risiko i dag og det kunne gått veldig bra, men det kan også gå tungt på slutten, sier Filip Ingebrigtsen til statskanalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer