Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingebrigtsen-brødrene sjanseløse på 5000 meter

Selemon Barega fra Etiopia vant.

ET STYKKE UNNA: HEnrik Ingebrigtsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ET STYKKE UNNA: HEnrik Ingebrigtsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Mens Jakob Ingebrigtsen imponerte og vant 1500 meteren under Diamond League-stevnet i Stockholm søndag, fikk brødrene det tøffere på 5000 meter.

Henrik (27) og Filip Ingebrigtsen (25) hadde ikke sjans til å hamle opp med Selemon Barega fra Etiopia, som vant distansen.

- Det var en tung dag på jobben. Jeg var litt optimistisk i starten, og gjorde mesteparten av løpet selv. Så tenkte jeg... er dette lurt? Jeg er litt tung. Men det er blant de beste 5000 meterne jeg har løpt, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Storebror Ingebrigtsen løp inn til en 9.-plass, mens lillebror Filip løp inn til 12.-plass på tiden 13.46.40.

- Jeg skjønte tidlig at jeg ikke hadde sjans, sier en skuffet Filip Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen sa også før drømmemila under Bislett Games at han fortsatt har litt å gå på før formen er helt på plass.

- Jeg har ikke kommet så langt i treningsarbeidet, og jeg føler jeg ikke er helt klar for å løpe en mile ennå. Jeg har trent mye kondisjon, og har et bra treningsgrunnlag, men jeg mangler tre-fire måneder med konkurransetrening, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

I amerikanske Eugene i slutten av mai, satte 27-åringen ny norsk rekord på distansen to engelske mil (3218 meter). Tiden var 8.22,29. Men Ingebrigtsen føler han ikke er helt klar for en kortere distanse riktig ennå.

Henrik Ingebrigtsen har et EM-gull på 1500 meter fra 2012. Filip er regjerende europamester på distansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media