<strong>TUNGE TAK:</strong> Filip Ingebrigtsen var først over målstreken. &nbsp;Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TUNGE TAK: Filip Ingebrigtsen var først over målstreken.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Ingebrigtsen-brødrene til EM-finalen: -Det var overraskende lett

Filip og Henrik Ingebrigtsen hadde full kontroll i hvert sitt kvalifiseringsheat. Dermed tok brødrene seg direkte til EM-finalen på 1500 meter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter å ha sett lillebror Filip ta seg til finale, var det Henrik Ingebrigtsen sin tur i det tredje og siste kvalifiseringsheatet på 1500 meter.

25-åringen kjørte samme taktikk som lillebroren med å ligge på halen fra start, og kom som et skudd på oppløpet, men måtte se seg slått av Jake Wightman som vant heatet på 3.39,32. Men finalebilletten var likevel sikret med tiden 3.39,66.

Filip Ingebrigtsen var tålmodig og la seg bak fra startskuddet gikk på kvalifiseringen på 1500-meteren på olympiastadion i Amsterdam.

Men med bare én runde igjen tok den norske 23-åringen kommandoen. Han holdt unna og kunne feire heatseier med tiden 3.40,23 i det første heatet.

Lørdagens 1500-meterfinale blir hans første som senior på internasjonalt nivå.

– Jeg visste jeg var god nok. Mye kunne skje, men det var overraskende lett. Jeg hadde full kontroll, men jeg er lettet over at alt gikk fint og at det ikke ble noe tull, sier Filip Ingebrigtsen til NRK.

Snorre Holtan Løken ble nummer fem i det andre heatet med tiden 3.42,97, og klarte dermed ikke å kvalifisere seg til finale.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer