Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingebrigtsen dropper Diamond League

OL-kometen satser på to terrengløp isteden.

SUPERSESONG: Henrik Ingebrigtsen (21) har hatt en fantastisk sesong, med blant annet EM-gull og 5. plass i OL. Her vinner han NM-gullet på 1500 meter i august. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix
SUPERSESONG: Henrik Ingebrigtsen (21) har hatt en fantastisk sesong, med blant annet EM-gull og 5. plass i OL. Her vinner han NM-gullet på 1500 meter i august. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Selv om Henrik Ingebrigtsen står over Diamond League-stevnet i morgen, kommer han til å konkurrere i hele vinter.

21-åringen skulle egentlig løpt 1500 meter i Brüssel i morgen og i Rieto i Finland i midten av september, men Sandnes-mannen har bestemt seg for å stå over begge stevnene.

Grunn: Han sliter fortsatt med sykdommen han pådro seg etter den sensasjonelle 5. plassen i OL.

- Merverdien av å tyne seg gjennom to konkurranser til var ikke veldig stor, så Henrik valgte å droppe dem. Nå har han isteden ligget på veldig lite trening i et par uker, og fra neste uke av vil han starte med høsttreningen, sier pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til Dagbladet.

Rekordår
2012-sesongen går uansett i boka som nærmest perfekt for Henrik Ingebrigtsen.

EM-gullet og 5. plassen i OL kommer bare på toppen av at han slettet Lars Martin Kaupangs 36 år gamle Norgesrekord på 1500 meter og slo Knut Kvalheims 38 år gamle rekord på en engelsk mil.

Men selv om han nå avslutter mellomdistansesesongen, betyr ikke det at 21-åringen ikke kommer til å konkurrere før neste år. Ingebrigtsen er nemlig klar på at han ønsker å ha flere mål å se fram til.

Det betyr at han satser både på terreng-NM 29. september på Ås og terreng-EM i Budapest 9. desember.

- Etter det kommer EM innendørs som vi har på blokka. De lærde strides vel om det er smart å satse så bredt, men for Henriks del er det viktig å ha flere delmål. Han forbedrer seg mer mentalt når han legger lista høyt og prøver litt andre ting underveis. Åtte kilometer terrengløp i gjørme og på gress er ikke bare-bare for en mellomdistanseløper, sier Gjert Ingebrigtsen.

Konkurrerer på ski
Som Dagbladet skrev under OL, var Ingebrigtsen tidligere også en talentfull langrennsløper. 21-åringen har blant annet et gull i junior-NM å vise til.

Pappa Gjert forteller at det er lite trolig at mellomdistanseløperen igjen vil satse fullt på langrenn, men at han ikke har lagt bort skia for godt.

- Utover høsten kommer han til å ha minst én rulleskiøkt i uka, både fordi han liker det og fordi det er forebyggende treningsmessig. Det kan i tillegg han slenger seg med på noen renn i Rogaland til vinteren, men det er mest fordi han synes det er fantastisk kjekt å gå på ski, sier Ingebrigtsen senior.

Fire treningssamlinger
Sønnen har allerede planlagt det mest av opplegget for neste år.

Treningsplanen er lagt helt fram til mai, og den innebærer blant annet to treningsopphold i Sør-Afrika og to i USA.

- Han kommer til å være til sammen 12 uker borte i vinter. Vi kjører det samme opplegget som tidligere ettersom det har fungert bra, sier Gjert Ingebrigtsen.

Han røper samtidig at sønnen ikke akkurat har tenkt til å leve på årets meritter når han stiller på startstreken under friidretts-VM i Moskva om en snaut år.

- Han har i hvert fall ikke planer om å gjøre det dårligere i år. Finale i VM er et helt klart mål, sier Gjert Ingebrigtsen.

FØLGER SØNNEN TETT: Gjert Ingebrigtsen. Foto: Anders Skjerdingstad / Dagbladet
FØLGER SØNNEN TETT: Gjert Ingebrigtsen. Foto: Anders Skjerdingstad / Dagbladet Vis mer

• Selv om ikke Ingebrigtsen stiller i Brüssel i morgen, er det flere andre store stjerner som gjør det. Blant annet stiller Usain Bolt på 100 meter og Yohan Blake på 200 meter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media