Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingebrigtsen enkelt til finale i U20-VM

Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta seg videre til finalen på 1500 meter under U20-VM i friidrett. Også Sondre Juven er finaleklar.

ENKELT TIL FINALE: Jakob Ingebrigtsen, her under Bislett Games tidligere i sommer.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ENKELT TIL FINALE: Jakob Ingebrigtsen, her under Bislett Games tidligere i sommer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Ingebrigtsen åpnet litt forsiktig da U20-VM i Tammerfors ble innledet tirsdag, men var raskest i siste halvdel av løpet og sikret seier i sitt heat. Han noterte tiden 3.51,34. Seks hundredeler skilte ned til toer George Meitamei Manangoi fra Kenya.

- Det gikk helt etter planen. Jeg skulle ligge bak i 700-800 meter og så sette fart. Det kjentes veldig bra, sa Ingebrigtsen til Norges Friidrettsforbunds Twitter-konto.

Sondre Juven ble nummer fem i 2. heat med tiden 3.45,64. De tre beste i hvert av de tre heatene gikk rett til finale, og Nesbyen-løperen måtte med spenning følge det siste heatet før han jublende kunne konstatere at han er finaleklar.

- Det gikk veldig bra det her. Jeg klarte målet, og det er en lettelse. Det er bare å dunke til i finalen, så får vi se hva som skjer, sa han i en videosnutt publisert av NFIF.

Det var betydelig større fart i de to siste heatene enn i det første. 2. heat ble vunnet av kenyanske Justus Soget på 3.44,70, mens siste heat ble vunnet av etiopiske Samuel Tefera på 3.44,48.

Juven hadde nest beste tid av de tre som gikk videre på tid. Raskeste løper av dem som ble utslått hadde 3.46,66, så Juven gikk videre med en margin på et drøyt sekund.

Finalen går torsdag kveld.