Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingebrigtsen får treårskontrakt i Rosenborg

- Vi håper tradisjonen med å sparke trenerne er slutt, ler Ivar Koteng.

(Dagbladet): I dag kalte Rosenborg inn til pressekonferanse på Lerkendal, med temaet hovedtrener på agendaen.

Kåre Ingebretsen ble tidligere i dag bekreftet som RBK-trener ovenfor Dagbladet, og på pressekonferansen annonserte Ivar Koteng at Ingebrigtsen får en treårskontrakt i klubben.

- Det var ikke så vanskelig å lande på Kåre. Vi var så heldige at vi fikk ham på en kontrakt på tre år, og vi håper tradisjonen med å sparke trenere tar slutt nå, sa en Ivar Koteng i godt humør.

Koteng røper også at Rosenborg vurderte hele 21 kandidater til jobben, før de til slutt landet på vikaren Kåre Ingebrigtsen.

- Stolt og ydmyk Ingebrigtsen selv, som har hatt en lang spillerkarriere i klubben og også har vært assistent der flere ganger, var naturlig nok stolt over å endelig få jobben på permanent basis.

- Når jeg fikk muligheten til å bli RBK-trener i sommer, var det dette jeg håpte på. Det er en stolt og ydmyk herremann som står her, sa Ingebrigtsen.

Han full tro på at Rosenborg-laget er mer enn godt nok til å kunne bli best i Norge fremover.

- Jeg vet det er en tøff oppgave, men med den klubben og tradisjonen og spillergruppa vi har, er dette et godt utgangspunkt til å bli best i Norge.

Vil ha med hele støtteapparatet Det ble ikke bekreftet hvorvidt Erik Hoftun får fortsette som Ingebrigtsens assistent, men Ingebrigtsen selv sa han ville ha med seg hele støtteapparatet videre.

På spørsmål om han ville ha med seg Erik Hoftun videre som assistent, svarte Ingebrigtsen følgende:

- Jeg er innstilt på det, men den prosessen er ikke helt i mål enda. Det må vi diskutere videre, sa Ingebrigtsen.

Han er svært fornøyd med samarbeidet på treningsfeltet.

-  Erik har gjort en veldig bra jobb på feltet siden han kom, og jeg føler vi jobber godt sammen. Vi har evne til å gjøre hverandre bedre, og tør å utfordre hverandre.  Det samme gjelder Jørn Jamtfall og de andre i trenergruppa, sier Ingebrigtsen.

Uavklart Eggen-fremtid Adressa snakket tidligere i dag med Nils-Arne Eggen, som foreløpig har hatt en rådgiver-rolle i Rosenborg under Ingebrigtsen.

Den tidligere suksesstreneren røper at han er interessert i å fortsette i den jobben, men at han ikke hørt noe enda.

- Jeg har ikke snakket konkret med styret, men har pratet med enkeltpersoner der. Og vi har en avtale om at Ivar Koteng skal ringe meg for å avtale et møte. Men det har ingen bråhast det, vet du, sier Eggen — og fortsetter:

- Hvis Kåre og Erik (Hoftun) ønsker at jeg skal bidra på en eller annen måte, så er det klart jeg er åpen for det. Men jeg må se det an med tanke på min egen helsetilstand, sier han — som venter på nyretransplantasjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling