Ingebrigtsen gamblet på medalje i VM-finalen

- Lå jækla bra an.

ÅTTENDEPLASS: Henrik Ingebrigtsen løp inn til en åttendeplass i 1500-meterfinalen i VM i Moskva. Det var han greit fornøyd med.
Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
ÅTTENDEPLASS: Henrik Ingebrigtsen løp inn til en åttendeplass i 1500-meterfinalen i VM i Moskva. Det var han greit fornøyd med. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

MOSKVA (Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen understreket i forkant av VM at han ikke var noen medaljekandidat.

Likevel har han hatt små problemer med å komme til dagens finale på 1500 meter.

Mot de elleve beste i verden på den tradisjonsrike distansen ble det imidlertid tøft for 22-åringen. Den norske kometen, som ble europamester og kom på 5. plass i OL i fjor, løp inn til 8. plass.

Han startet offensivt, og ledet an i feltet fra start. Seinere fant han ryggen til favoritten Asbel Kiprop.

Gamblet på medalje
Spurten ble imidlertid for hard for den regjerende europamesteren, da Kiprop satte opp farten. Han kom aldri helt fram de siste 100 meterne. Kiprop vant, og Ingebrigtsen endte på en åttendeplass med tiden 3.37,52.

- Med 300 meter igjen lå jeg jækla bra an. Da lå jeg akkurat der jeg skulle for å kjempe om medalje. Før jeg gikk inn i «call-room» i dag sa jeg til pappa: Jeg går for medalje, men da kan jeg risiker 8. plass, sier han til norsk presse.

Sandnes-gutten bryr seg ikke om gambling-analysen var korrekt.

- Det gjør ikke noe om jeg hadde rett. Jeg vil ikke løpe på en måte som gjør at jeg ikke har sjanse på medalje, sier han.

Ingebrigtsen var heller ikke spesielt skuffet etter løpet. Han vet at en VM-finale på 1500 meter som 22-åring er en prestasjon i seg selv. Han ser isteden framover.

- Medalje teller
- Jeg var veldig offensiv gjennom hele løpet, og var med på å styre hva som skjedde. Hvis jeg gjør akkurat det samme de neste mesterskapene, så vil alt gå min vei på et eller annet tidspunkt og da vil jeg ta medalje, sier han, og legger til:

- Folk sier kanskje at jeg kunne gjort ting annerledes i dag, men det er medalje som teller. Medalje!

Til slutt kommer stjerneskuddet med en aldri så liten innrømmelse:

- I dag var jeg rett og slett ikke god nok. Men jeg løp i hvert fall offensivt, og det skal jeg fortsette med.