Ingebrigtsen greide ikke å ta norgesrekorden på 3000 meter

Mo Farah slått i spurten.

3000: Henrik Ingebrigtsen løp i kveld 3000 meter under Diamond League-stevnet i Doha. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
3000: Henrik Ingebrigtsen løp i kveld 3000 meter under Diamond League-stevnet i Doha. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen løp inn til en 12. plass på 3000 meter under Diamond League-stevnet i Doha.

Løpet ble vunnet av etiopiske Hagos Gebrhiwet med tiden 7.38,08. Etiopieren vant spurten, og slo blant andre forhåndsfavoritten Mo Farah.

På forhånd hadde Henrik Ingebrigtsen satt seg mål om å sette ny norsk rekord på distansen. Marius Bakken har norgesrekorden på tida 7.40,77.

Det målet greide ikke rogalendingen å nå, som løp i mål på tida 7.46,59. 

- Jeg følte meg tung og dau fra start. Dette var ikke mitt løp, for med en vinnertid på 7.38, burde jeg klart å være med i teten på denne 3000-meteren, sier Henrik Ingebrigtsen til NTB.

På forhånd spådde pappa og trener Gjert-Arne Ingebrigtsen at sønnen ville få det tøft, både med tanke på motstanderne og varmen.

- Det var forferdelig varmt med temperaturer opp mot 37-38 grader. Tidligere i dag var det over 40 varmegrader her, og jeg må innrømme at jeg slet med det. Å komme fra 10-11 grader i Sandnes til slik varme, er ikke det gunstigste. Jeg sier ikke dette for at det skal være noen unnskyldning, men det kan være en forklaring, og jeg tror nok også flere av konkurrentene mine slet i den enorme varmen, sa Ingebrigtsen til NTB etter løpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer