VIKING-AKTUELL: Tidligere Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen er aktuell som ny trener i Viking etter sesongen når Åge Hareide går inn i en mer administrativ rolle som manager.Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
VIKING-AKTUELL: Tidligere Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen er aktuell som ny trener i Viking etter sesongen når Åge Hareide går inn i en mer administrativ rolle som manager.Foto: Jon-Michael Josefsen / ScanpixVis mer

Ingebrigtsen i Viking-samtaler

Aktuell som ny trener i klubben.

(Dagbladet): Viking er på trenerjakt med Åge Hareide på vei inn i en managerrolle. Stavangerklubben har nå begynt å finsikte kandidater, og tidligere Bodø/Glimt-sjef Kåre Ingebrigtsen er blant de heteste alternativene til jobben.

Nå har trønderen vært i konkrete samtaler med siddisene, melder Stavanger Aftenblad. Hareide framhever at Ingebrigtsen deler Viking-ledelsens syn på spillestil når han kommenterer 45-åringens kandidatur.

- Ingebrigtsen kjenner det grunnleggende i 4-3-3-systemet og gjorde en god jobb i Bodø/Glimt da laget var opp i eliteserien, sier Hareide til aftenbladet.no.

Den tidligere landslagsspilleren har vært på jobbsøkermarkedet siden han ble avskjediget i Glimt i våres. I motsetning til Hareide, ønsker han å si minst mulig om den ledige trenerjobben, men sier på generelt grunnlag at Viking er en interessant klubb i utvikling.

- Det er en storklubb i Norge. Nå som jeg ikke leder et lag selv, har jeg god tid til å følge med. Det er ingen tvil om at Viking har noe ungt og svært spennende på gang - og som begynner å ta form, sier Ingebrigtsen til stavangeravisa.

Skulle det ende med ansettelse betyr det at Ingebrigtsen gjenforenes med Trond Olsen, Birkir Bjarnason og Johan Lædre Bjørdal, som alle spilte under ham i glimt.

Ifølge Aftenbladet har Hareide allerede hatt diskusjoner med den tidligere Halmstad-treneren Josep Clotet Ruiz. I tillegg skal det være to andre kandidater til jobben.