GULLGUTT: Her feirer Henrik Ingebrigtsen EM-gullet på 1500 meter i Helsinki 1. juli. Gullet er riktignok bare en av flere prestasjoner som gjør at Sandnes-gutten er nominert til Folkets idrettspris. Foto: Olivier Morin / AFP / NTB Scanpix
GULLGUTT: Her feirer Henrik Ingebrigtsen EM-gullet på 1500 meter i Helsinki 1. juli. Gullet er riktignok bare en av flere prestasjoner som gjør at Sandnes-gutten er nominert til Folkets idrettspris. Foto: Olivier Morin / AFP / NTB ScanpixVis mer

Ingebrigtsen kan ta EM-gull nummer to i morgen

Og nå er han nominert til Folkets idrettspris.

Stem på din favoritt til Folkets idrettspris lenger ned i saken!

(Dagbladet): Sandnes-gutten ble Europamester på 1500 meter i Helsinki 1. juli, og en drøy måned seinere tok han en imponerende 5. plass under OL i London.

Han syns det er stas å havne blant de 12 nominerte til Folkets idrettspris her i Dagbladet.

NESTEN: Så nær var Ingebrigtsen OL-gullet i London. 5. plassen var uansett imponerende. Foto: Bjørn Langsem
NESTEN: Så nær var Ingebrigtsen OL-gullet i London. 5. plassen var uansett imponerende. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det er kult å bli nominert til noe sånt. Det er et tegn på at jeg er på rett vei. Når det er sagt, så har jeg ikke fått ut potensialet mitt. 2013 skal bli et minst like bra år som 2012.

Banket gamle rekorder
Ingebrigtsen har imidlertid ikke bare blitt Europamester og løpt inn til 5. plass i OL i 2012. Han har også slått Lars Martin Kaupangs 36 år gamle rekord på 1500 meter, samt Knut Kvalheims 38 år gamle rekord på en engelsk mil.

Det er imidlertid ikke nok for 21-åringen. For mens andre utøvere stort sett er midt i en mengdetreningsperiode nå, konkurrerer Ingebrigtsen videre.

I morgen, søndag, stiller nemlig rogalendingen for det norske U23-landslaget under terreng-EM i Budapest. De andre på det norske laget er Ørjan Grønnevig, Marius Vedvik, Lars Erik Malde og Johannes Alnes.

Medalje-outsider
Løypa i den ungarske hovedstaden er åtte kilometer, altså mye lenger enn Ingebrigtsens favorittdistanse. Sandnes-gutten tror likevel han kan hevde seg i toppen i den uvante øvelsen.

- Jeg ble nummer 15 i fjor, så hvis jeg har en god dag, er det mulig å hevde seg i toppen. Jeg blir ikke fornøyd hvis jeg ikke havner blant de ti beste, og forhåpentligvis kan jeg nærme meg topp fem. Gjør jeg det, er det ikke langt opp til medalje, sier han.

21-åringen forteller at formen er god, men at han ikke har prioritert en optimal formtopp til terrengløpet i Budapest.

- Jeg har sluppet opp litt den siste uka, så det blir en liten formtopp, men ikke noe mer. Etter EM blir det trening fram til innendørssesongen starter for alvor i februar, sier han.

Lagkonkurranse
Løpet i Budapest fungerer både som et individuelt løp og lagløp på en gang. Når alle løperne er i mål, legges plasseringene for utøverne fra de ulike nasjonene sammen, og vinnerlaget er det med lavest sammenlagttall.

Det spørs uansett om det norske laget vil hevde seg i toppen sammenlagt.