Ingebrigtsen krever mer økonomisk støtte fra friidrettsforbundet

- Han viser igjen hvem som er kongen i norsk friidrett, sier pappaen.

MER: - Det blir større trykk rundt Henrik nå. Han er selvfølgelig på toppen av listen. Vi kommer helt sikkert til å bli enig, sier Svein Arne Hansen
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MER: - Det blir større trykk rundt Henrik nå. Han er selvfølgelig på toppen av listen. Vi kommer helt sikkert til å bli enig, sier Svein Arne Hansen Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Henrik Ingebrigtsens EM-sølv var ett av få norske lyspunkt under mesterskapet i Zürich. Nå krever teamet rundt 23-åringen mer støtte fra friidrettsforbundet.

Ingebrigtsen innfridde og løp inn til sølv på 1500-meteren søndag. Rogalendingen er utvilsomt Norges største friidrettsstjerne for tiden, men per i dag jobber han og trenerapparatet anført av pappa Gjert på et magert budsjett.

- Han viser igjen hvem som er kongen i norsk friidrett. Vi kan ikke leve som nå, fra år til år. Vi må ha skikkelige rammer som vi kan være fornøyde med. Jeg vil trappe ned (sivil heltidsjobb) de neste årene for å følge opp. Vi har aldri vært der på grunn av pengene. men vi må ha dekket utgiftene våre, sier Gjert Ingebrigtsen til VG.

Ifølge avisen hadde Henrik Ingebrigtsen brukt opp midlene fra Norges Friidrettsforbund for sesongen allerede fire uker før EM. Konsekvensen ble at lillebror Filip ikke hadde fysioterapeut tilgjengelig mot slutten av oppkjøringen til mesterskapet.

Friidrettspresident Sverre Arne Hansen lover at Ingebrigtsen skal få større ressurser, slik at han kan satse skikkelig fram mot Rio-OL om to år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer