Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingebrigtsen lå i fire dager etter OL-suksessen

Kraftanstrengelsen i London tok på.

SENGELIGGENDE: Henrik Ingebrigtsen (midten) tok en sterk 5. plass i OL-finalen på 1500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SENGELIGGENDE: Henrik Ingebrigtsen (midten) tok en sterk 5. plass i OL-finalen på 1500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Etter 5.-plassen i OL, ble Henrik Ingebrigtsen (21) slått ut av sykdom. Han håper likevel å kunne avslutte sesongen med flere oppturer.

Alt lå til rette for en bra høst etter EM-gull og en bra OL-plassering på 1500 meter. Men Ingebrigtsens kraftanstrengelse i London tok på både fysisk og psykisk. Rett etter hjemkomsten ble han sengeliggende med influensa, skriver Stavanger Aftenblad.

- Jeg trengte nok hvile etter de tøffe løpene i London. Men etter fire dager i sengen har det heldigvis bedret seg en god del de siste par dagene, sier 21-åringen til avisen.

Han gjennomførte tirsdag to treningsøkter som kroppen responderte bra på. Dersom han også kommer bra gjennom hardere økter, vil Ingebrigtsen delta i Diamond League-stevnet i Lausanne neste uke.

- Jeg skal ha en solid og hard økt igjen torsdag kveld, og etter den vil jeg ta den endelige avgjørelsen. Jeg er ikke interessert i å stille til start med en rekke afrikanske løpere om jeg ikke er i stand til å prestere minst like godt som i OL-finalen, sier den frittalende rogalendingen.

Uansett vil han delta i NM i Kristiansand neste helg. Der er han påmeldt fire distanser, men 800 og 1500 meter er hovedmålene. Dessuten håper han å kunne prestere godt på 3000 meter under et stevne i Rieti, Italia i starten av september.

- Jeg håper å lukte på norgesrekorden på distansen. Det hadde ikke vært meg imot å sette rekord på en tredje øvelse denne sesongen, sier Ingebrigtsen.

Norgesrekorden på 3000 meter er 7.40,77 minutter og ble satt av Marius Bakken i 2001.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media