Ingebrigtsen løp 800 meter: - Dette var ikke bra

Håpet på personlig rekord.

SKUFFET: 1500 meter-løper Henrik Ingebrigtsen løp i kveld 800 meter i Diamond League-stevnet i Stockholm. Det gikk ikke som forventet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKUFFET: 1500 meter-løper Henrik Ingebrigtsen løp i kveld 800 meter i Diamond League-stevnet i Stockholm. Det gikk ikke som forventet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Henrik Ingebrigtsen (23) hadde håpet på personlig rekord, men måtte nøye seg med 1.49,17 på 800 meter under Diamond League-stevnet i Stockholm torsdag kveld.

Ingebrigtsen løp i et B-heat som ikke var en del av selve Diamond League. Sist nordmannen var i aksjon var i EM i Zürich forrige søndag. Da ble det sølv på 1500 meter.

Etterpå har han roet ned tre dager hjemme i Sandnes før han igjen konkurrerte torsdag.

- Dette var ikke bra. Jeg hadde trodd at jeg skulle være skarpere, men i dag kjente jeg allerede etter 400 meter at jeg ikke hadde dagen. Målet var å sette personlig rekord (1.48,09). Det gikk ikke. Heldigvis får jeg en ny sjanse på 800 meter om to uker, sa Ingebrigtsen til NRK.

- Kanskje var jeg litt preget av at denne konkurransen kom så tett etter EM, spekulerte 23-åringen.

Ingebrigtsen ligger ikke på latsiden mot tampen av sesongen. Lørdag venter 1500 meter i NM. Søndag deltar han i et stevne i Birmingham i England.

Lillebror Filip Ingebrigtsen var også i aksjon i Stockholm. Han vant et B-heat på 1500 meter med tiden 3.42,71.

(NTB)