Ingebrigtsen med ny norsk rekord på 1500 meter

Løp på 3.33,68.

NY REKORD:  Henrik Ingebrigtsen løp 1500 meter på 3.33,68 og satte ny norsk rekord.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
NY REKORD: Henrik Ingebrigtsen løp 1500 meter på 3.33,68 og satte ny norsk rekord. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Henrik Ingebrigtsen slo nok en gang en av sine norske rekorder da han løp 1500 meter på 3.33,68 under Diamond League-stevnet i Lausanne torsdag.

- Ikke misforstå meg; jeg er i mitt livs form. Men jeg har fremdeles en del å gå på. Om to uker skal jeg løpe nytt Diamond League-stevne i Monaco, og med planen vi har lagt skal det gå enda fortere da, sa han til Stavanger Aftenblad.

- Med litt mer overskudd og litt bedre forberedelser enn denne gang, er det mulig å løpe helt ned på 3.32-tallet, anslo Sandnes-løperen.

I kamp med en rekke sterke løpere endte nordmannen på 9.-plass i heatet. Han hadde fra før den norske rekorden på distansen med 3.33,95.

Under Bislett Games for under en måned siden, knuste Ingebrigtsen sin egen nasjonale rekord på 1 engelsk mil. Da ble han hyllet av publikum i Oslo for tiden 3.50,72.

Det ble kenyansk seierstrippel på 1500-meteren i Lausanne torsdag. Ronald Kwemoi vant på 3.31 foran Silas Kiplagat og James Kiplagat Magut.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer