SNUDDE ALT: Kåre Ingebrigtsen mener Rosenborg var langt mer opptatt av det defensive enn det offensive da han tok over som hovedtrener i fjor sommer. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SNUDDE ALT: Kåre Ingebrigtsen mener Rosenborg var langt mer opptatt av det defensive enn det offensive da han tok over som hovedtrener i fjor sommer. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Ingebrigtsen mener han har snudd RBK bak-fram

Bruker nå 95 prosent av tida på angrepsspill.

TRONDHEIM (Dagbladet:) To tredeler av spissrekka fra rekordåret 1997 tror det er fullt mulig å passere 100 seriescoringer for Rosenborg i 2015. Trener Kåre Ingebrigtsen følger Harald Brattbakk og Mini Jakobsen:

- Ja, det er mulig. Men det skal litt til, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Hva må til?

- For oss handler det om å være oss selv. Vi må klare å være Rosenborg hele veien. Nå har vi Tore Reginiussen ute, men vi må holde resten friske og skadefrie. Da er det mulig.

Rosenborg har ikke vunnet en eneste tittel siden Tippeligasesongen 2010 tok slutt. Kåre Ingebrigtsen ble hentet inn som hovedtrener i fjor sommer.

- Før jeg overtok Rosenborg, var klubben langt mer opptatt av det defensive enn det offensive. Vi snudde det, og ble langt mer opptatt av det offensive. Angrepsspillet. Hvordan vi skulle angripe, og hvordan vi skulle score mål. I Rosenborg bruker vi 95 prosent av tida på angrepsspill og fem prosent på forsvarsspill.

- Har sesongstarten vært bedre enn hva du drømte om?

- Hadde du bare kunnet drømme, hadde vi vunnet alle kampene. Men du vinner ikke alle kampene gjennom et år. Mot Strømsgodset for eksempel (1-1), hadde vi ni målsjanser. Både den kampen - og kampen mot Mjøndalen - viser hva vi må endre på.

Han utdyper:

- Vi kan ikke tro at vi er så veldig gode, og slippe oss ned. Da gir vi alle lag en mulighet mot oss. Jeg har ikke noen problemer med å kjefte på spillerne. Men de må skjønne hvorfor det skjer, og hva vi kan gjøre med det. Mot Mjøndalen var vi lysende i 25 minutter. Men så begynte vi å spille med lavere tempo. Vi må lære av at vi er best når vi er Rosenborg, sier treneren.