Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sarpsborg slo Rosenborg i serieåpningen

Ingebrigtsen mener været hindret finspill i tap

Kristoffer Zachariassen matchvinner for Østfold-klubben.

FEIRET I SNØEN: Sarpsborg-spillerne kunne juble foran egne fans da Kristoffer Zachariassen ga hjemmelaget ledelsen. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån
FEIRET I SNØEN: Sarpsborg-spillerne kunne juble foran egne fans da Kristoffer Zachariassen ga hjemmelaget ledelsen. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sarpsborg 08 – Rosenborg 1–0 (0–0)

(Dagbladet): Aldri før hadde Sarpsborg 08 slått Rosenborg i eliteserien. I åpningsrunden av den norske ligaen i 2018 skjedde nettopp det på klubbens trettende forsøk. På en snøfylt arena trakk Sarpsborg nemlig det lengste strået i oppgjøret mellom fjorårets serievinner og treer.

Dermed fortsetter blåtrøyene den imponerende hjemmeformen fra fjorårets sesong. Kun Rosenborg klarte å slå Sarpsborg på eget kunstgress forrige sesong.

- Jeg synes vi vinner fortjent. Rosenborg skaper lite, annet enn noen dødballer. Vi er ikke veldig fintspillende idag, men vi jobber hardt gjennom hele kampen og får med oss tre poeng, oppsummerte Sarpsborg-trener Geir Bakke etter kampen.

Kristoffer Zachariassen tok eliteserienivået umiddelbart da han kom fra Nest-Sotra til Sarpsborg vinteren i fjor. 23-åringen var en åpenbaring for fjorårets serietreer, startet 29 av 30 seriekamper og noterte seg for åtte mål og tre målgivende.

- Han er drivende god, uansett om han spiller sentralt eller på kant. På slutten av kampen når vi trenger han på kant flytter vi han ut og han jobber nærmest for to. Han er god med ball og transporterer den over store distanser så vi kommer ut med laget, sier Bakke om matchvinneren.

For mot Rosenborg hordalendingen fortsatte storspillet. Zachariassen var banens beste og viste prov på strålende teknikk da han traff tverrliggeren, drev Sarpsborg framover og var på rett sted til rett tid da han satte inn seiersmålet.

- Det kunne nesten ikke blitt bedre. Vi må bare glemme fjorårssesongen og se på det vi skal gjøre denne sesongen, sier Zachariassen til Eurosport

For den regjerende seriemesteren de tre siste sesongen var ikke åpningskampen noe å skrive hjem om. Annet enn et visst press i tjue minutter etter pause, skapte trønderne omtrent ingenting.

- Vi har kontroll stort sett det meste av kampen. Når føret og været er som det er, så blir det litt første målet vinner. Vi er ikke så fryktelig misfornøyd. At vi ikke drar herfra med poeng er vel mest uflaks, oppsummerte han til pressen og utdypet baneforholdene overfor NTB.

- Jeg tror vi blir bedre allerede neste helg om værforholdene blir noenlunde. Været har aldri noe å si for utfallet av kampen, men det gjør det vanskelig å spille fotball, både for Rosenborg og Sarpsborg. Vi har bra kontroll på Sarpsborg, men de får noen kontringer og er store og tunge på dødball.

Sarpsborg nærmest

Joonas Tamm burde gitt Sarpsborg ledelsen etter tre minutter. Midtstopperen kom seg fri fra sin oppasser på en corner, men fra to meter headet estlenderen utenfor.

I snøværet på Sarpsborg stadion var det en jevnspilt første omgang.

Nicklas Bendtner fikk sin første avslutningsmulighet etter en drøy halvtime. Aslak Falch fikk ikke dyttet ordentlig vekk et innlegg fra Adegbenro, men Bendtners brasseforsøk ble for tamt.

I en sjansefattig første omgang var dødballer og halvsjanser det nærmeste noen av lagene kom scoring. Rosenborg klarte knapt å skape noe som helst, og vertene var ikke stort bedre.

Rett før pause fikk Sarpsborg en ny stor mulighet. Et fantastisk nedtak av Kristoffer Zachariassen ga ham sjansen fra 13 meter, men hans gode skudd var så vidt innom hælen til Tore Reginiussen og slo i tverrliggeren og over.

Rosenborg tok kontroll

Rosenborg startet andre omgang best. Gjestene presset høyt og vant igjen ballen ved Birger Meling, han spilte til Tore Reginiussen som fikk avsluttet fra god posisjon, uten at det ble altfor skummelt for Aslak Falch.

Ti minutter ut i andre omgang var Rosenborg nær på et frispark. Helland slo inn og i duell med Bendtner headet Sarpsborg-stopper Joackim Jørgensen rett utenfor eget mål.

Rosenborg styrte kampen nå og på en ny corner headet Jacob Rasmussen i stolpen.

Snøværet tiltok utover i omgangen og banen ble hvitere og hvitere. Det var også de hvitkledde som produserte sjansene på den.

Samuel Adegbenro fikk omgangens største sjanse etter 65 minutter, men fra kloss hold klarte han ikke å styre headingen sin på mål etter et flott innlegg av Pål André Helland.

Da Rosenborg for alvor hadde tatt tak i kampen smalt det motsatt vei.

Joachim Thomassen slo inn og på bakerste stolpe steg Patrick Mortensen høyt og headet ballen tilbake. André Hansen måtte strekke seg fullt for å slå unna ballen, men på returen stupte Zachariassen fram og sendte Sarpsborg i føringen med tjue minutter igjen å spille.

Rosenborg kastet innpå Alexander Søderlund i tospann med Bendtner på topp for å legge press på hjemmelaget mot slutten av kampen.

Det hjalp ikke. I stedet klarte Sarpsborg å holde ballen dypt inne på Rosenborgs halvdel og vant flere frispark og innkast.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!