NÆR: Henrik Ingebrigtsen løp inn til 3.36,07 på 1500-meteren i Diamond League-stevnet i friidrett i Roma torsdag. Dermed var han halvsekundet bak OL-kravet på distansen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NÆR: Henrik Ingebrigtsen løp inn til 3.36,07 på 1500-meteren i Diamond League-stevnet i friidrett i Roma torsdag. Dermed var han halvsekundet bak OL-kravet på distansen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Ingebrigtsen misset på OL-kravet: - Tung dag på jobben

Får ny sjanse.

Henrik Ingebrigtsen løp inn til 3.36,07 på 1500-meteren i Diamond League-stevnet i friidrett i Roma torsdag. Dermed var han halvsekundet bak OL-kravet på distansen.
 
Ingebrigtsen ble klokket inn til 12.-plass i den italienske hovedstaden - og var klart slått av vinneren Elijah Motonei Manangoi fra Kenya. Han fikk tiden 3.33,96.

- Tung dag på jobben. 3.36,07 og under det internasjonale kravet til OL. Mangler 57 hundredeler på det norske kravet. Tar det på søndag, meldte Ingebrigtsen på Twitter etter løpet.

Søndag løper han 1500 meter i Diamond League-stevnet i Birmingham.

- Jeg synes Henrik gjorde et bra løp. Han kommer inn under det internasjonale OL-kravet, og viser fin utvikling, sa sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund til NTB.

Det var bestilt høy fart fra start i Roma, men Ingebrigtsen hang godt med i feltet til et stykke utpå sisterunden. Da måtte rogalendingen slippe de aller beste.

Det er andre gang på kort tid at Ingebrigtsen forsøker seg på OL-kravet på spesialdistansen 1500 meter. Nylig løp han inn til 3.36,33 under et stevne i belgiske Oordegem.

Torsdag nærmet han seg altså det norske OL-kravet på 3.35,50 ytterligere.

- Det burde ikke være noe problem å klare, og det er ingen grunn til at Henrik skal stresse med det. Han er i rute både til EM og OL, sa sportssjef Nilsen.

Ingebrigtsen selv gledet seg stort over at Karoline Bjerkeli Grøvdal ble tredje norske kvinne under 15 minutter på 5000 meter i Roma.

- Gratulerer til Karoline med 14,57,77 og ny pers på 5000m! Råsterkt, meldte rogalendingen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram