GODT HUMØR: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen og kaptein Mike Jensen snakket på en pressekonferanse onsdag kveld. Til venstre pressesjef Harald Pedersen. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
GODT HUMØR: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen og kaptein Mike Jensen snakket på en pressekonferanse onsdag kveld. Til venstre pressesjef Harald Pedersen. FOTO: TORE ULRIK BRATLANDVis mer

Europa League

Ingebrigtsen om Bendtner-spørsmål: - Oj, det er skummelt å begi seg ut på

Danmarks landslagssjef, Åge Hareide, sender en «spion» til Amsterdam når Rosenborg møter Ajax torsdag. Men er han god nok for det danske landslaget?

Ajax - Rosenborg, på Max torsdag klokka 20.45

AMSTERDAM (Dagbladet): Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen og kaptein Mike Jensen stilte onsdag kveld på en pressekonferanse i Amsterdam. Rosenborg møter Ajax i kvalifiseringen til Europa League torsdag kveld. Og Ingebrigtsen er offensiv:

- Da vi trakk dem, var det noe av det verste vi kunne fått. Nå har vi sett dem og føler vi har mulighet til å slå dem ut. Det er definitivt et godt fotballag, det er det ikke mange som lurer på. Men de har definitivt sine svake sider også, sier han.

Magi

Da Nicklas Bendtner ble kjøpt i vinter, var målet at han skulle utgjøre forskjellen i Europa for Rosenborg. Det skjedde ikke mot Celtic i kvalifiseringen til Champions League. Små øyeblikk av magi - som scoringen mot Molde lørdag - har imidlertid gjort ham aktuell for det danske landslaget.

Torsdag sender trener Åge Hareide assistent Jon Dahl Tomasson til Amsterdam Arena. Ringside i heksegryta kommer han til å sitte med penn og notatblokk og skrive ned alt spissen gjør av betydning.

KLASSE: Nicklas Bendtners scoring mot Molde er blitt lagt merke til utover Norges grenser. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
KLASSE: Nicklas Bendtners scoring mot Molde er blitt lagt merke til utover Norges grenser. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

På Dagbladets spørsmål om Bendtner er god nok for det danske landslaget, svarer Ingebrigtsen:

- Oj, det er skummelt å begi seg ut på. Jeg synes Åge Hareide har meget god oversikt. Danmark har noen gode spisser. Men Nicklas er også meget bra. Jeg tror han har en x-faktor, og det er det ikke mange på landslaget som har. Det handler om å sette sammen et lag for Åge også - om han (Bendtner) er der Åge ønsker at han skal være.

- Er kapteinen din, Mike Jensen, god nok?

- Ja, han har vært god nok lenge. Det er vanskeligere å ta ut det danske landslaget enn det norske. Det er mange som spiller i store klubber. Mike har vært fantastisk god for Rosenborg. Han har vært i landslagstroppen, det sier bare hvor god han er.

Kjøpsraid

Rosenborg har lagt bak seg et lite kjøpsraid på overgangsmarkedet. Inn har kommet både Anders Trondsen (22) og Samuel Adegbenro (21). Summen på de to skal ligge på mellom 25 og 30 millioner kroner. Bare Adegbenro er aktuell til kampen i morgen.

- Vi er short på kantspillere, sier Ingebrigtsen om den saken. Pål André Helland er skadet og uaktuell.

Vinneren av de to oppgjørene går til gruppespillet i Europa League. Det innebærer 40 millioner kroner på konto for Rosenborg.

- Jeg tror det blir en veldig lik kamp som den mot Celtic i Skottland (0-0), påpeker Jensen.

- Det blir stort press fra start. Det blir viktig å stå imot presset. Jeg tror de vil ha mer ball enn oss. Men jeg håper at vi stille og rolig kan ete oss inn i kampen.

- Alltid andre veier

Ajax signerte for øvrig en trønder i dag, 19 år gamle Dennis Johnsen fra Heerenveen. At en trønder spiller på Ajax og ikke Rosenborg kommenterer Ingebrigtsen slik:

- Sånn er fotballen. Det er alltid noen som går andre veier enn den normale veien. Det var lagt en plan for at han skulle til utlandet ganske tidlig.

Med et glimt i øyet tilføyer han:

- Vi kan håpe at han ikke lykkes helt, så kommer han kanskje hjem til Rosenborg.