FERDIG: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FERDIG: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Kåre Ingebrigtsen etter Rosenborg-sparkingen

Ingebrigtsen om sparkingen: - Et sjokk. Det traff meg midt i trynet

Snakker ut til VG.

Det kom overraskende på mange at Kåre Ingebrigtsen (52) i dag fikk sparken som Rosenborg-trener. Styreleder Ivar Koteng begrunnet det med at klubben ikke har hatt den utviklingen de har ønsket.

Kåre Ingebrigtsen selv, mener det bare var et spørsmål om tid før han var ferdig i Trondheimsklubben. Det sier han i et lengre intervju med VG.

- Jeg føler at jeg ville fått sparken - uansett. På sikt hadde det ikke hjulpet hva jeg hadde gjort, hvor mange titler vi hadde vunnet. De hadde bestemt seg, på et gitt tidspunkt hadde det vært slutt - uansett, sier Ingebrigtsen til avisa.

Sjokkert

Han mener også at Rosenborg kanskje ikke klarer å finne en like god trener for Rosenborg - i alle fall ikke for en fornuftig pris.

Han forklarer at han da han fikk en tekstmelding fra styreleder Ivar Koteng etter dagens trening, trodde de skulle snakke om spillerlogistikk. Beskjeden var: «Vi ønsker å avslutte arbeidsforholdet med deg. Vi ser ikke utvikling nok,» forklarer Ingebrigtsen overfor VG.

52-åringen reagerte med sjokk.

- Sjokk. Det er vel det rette ordet. Tanken på å få sparken nå hadde ikke slått meg, jeg hadde ikke fått noen signaler. Ikke det at det bør komme signaler, men beskjeden traff meg midt i trynet, hvis jeg skal være helt ærlig, sier Kåre Ingebrigtsen.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Kåre Ingebrigtsen torsdag kveld.

Coolen tar over

Det midlertidige treneransvaret får Rini Coolen (51). Trond Henriksen blir med som assistenttrener. Coolen rykker dermed opp fra Rosenborgs akademi, som han har ledet siden januar i år. Han fikk beskjeden i dag tidlig.

- Dette var overraskende for meg, også, sa nederlenderen på pressekonferansen.

NY TRENER: Rini Coolen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
NY TRENER: Rini Coolen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Overfor NTB forklarer han at Ingebrigtsen var en av personene som fikk ham til Rosenborg.

- Jeg er ikke fornøyd med selve situasjonen. Kåre var en av personene som fikk meg til Rosenborg som akademidirektør, og han er en gentleman, men jeg er en profesjonell type, og det er en ære å stå her som Rosenborg-trener. Det var en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Coolen.

- Min måte å spille fotball på passer med Rosenborgs stil. Som trener og person er jeg veldig rolig. Jeg er ingen aggressiv trener, men noen ganger må man være litt amper. Jeg foretrekker å ha en klar spillestil og spille god fotball, sa Coolen til NTB.