FRIIDRETT

Ingebrigtsen «persa» i Brussel: - Han viser at han er blant verdens beste

Europamester Filip Ingebrigtsen leverte i Belgia.

SATTE PERSONLIG REKORD: Filip Ingebrigsten løp en knallsterk 1500-meter i Brussel i kveld. Bildet er fra OL i Rio. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
SATTE PERSONLIG REKORD: Filip Ingebrigsten løp en knallsterk 1500-meter i Brussel i kveld. Bildet er fra OL i Rio. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Filip Ingebrigtsen slo tilbake etter nedturen i Rio og løp inn til ny personlig rekord og femteplass på 1500 meter i Brussel.

Nordmannen endte på tiden 3.32,43, noe som holdt til en solid plassering like bak kanonene i et sterkt felt på 1500-meteren i Diamond League-stevnet fredag kveld.

- Det var et helt perfekt løp. Hadde de foran hatt en litt dårligere dag, hadde han vært blant de tre beste, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til NTB.

Timothy Cheruiyot fra Kenya vant med tiden 3.31,34, mens marokkanske Abdalaati Iguider og kenyaneren Asbel Kiprop tok de øvrige pallplassene.

Revansj

Filip Ingebrigtsen fikk en trist OL-opplevelse i Rio de Janeiro, da han ble disket i kvartfinalen på 1500 meter for å hindre Charlie Grice i spurten. Briten endte for øvrig nest sist i Brussel.

- Det sier litt om hva han gikk glipp av i forbindelse med sin OL-exit. Han viser at han er blant verdens beste, sier Gjert Ingebrigtsen, som forteller at tiden etter OL har vært tøff for sønnen.

- Vi har gjort noen justeringer på trening for å få han klar til Diamond League. Det har vært en tøff runde.

Ære

Gjert Ingebrigtsen er ikke i tvil om at det var viktig for Filip å avslutte sesongen på en god måte.

- Ekstremt viktig. Det er det siste han gjør på banen i år, og det gir enorm motivasjon fram mot neste år. Han forsvarte familiens ære og kommer til å kjempe i verdenstoppen i årene fremover.

Lørdag tar Filip ferie. Lillebror Jakob løp B-heatet på 800 meter uten forvarsel og endte sist, mens Henrik er hjemme i Norge etter en tåoperasjon.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer