Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingebrigtsen-brødre til EM-finale:

Ingebrigtsen reagerer på oppladning: - Som å gå inn i ei badstue

Hett i EM-byen.

SE FALLET: Filip Ingebrigtsen ble revet ned i et fall halvannen runde før mål. Video med tillatelse fra NRK Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Brødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen er klare for finale på 1500 meter i EM i friidrett.

Det er brennhett i den tyske hovedstaden i ettermiddag og temperaturen er på mellom 35 og 40 grader.

Det merker også EM-stjernene på kroppen.

- Det er helt jævlig. Vi går gjennom en tunnel på vei inn til banen. Der skifter vi sko og går inn på selve friidrettsbanen. Der gikk vi fra 20 grader til 37. Det var som å gå inn i ei badstue, sier Henrik Ingebrigtsen til Dagbladet.

HETT: Henrik og Jakob Ingebrigtsen etter kvalifiseringen på 1500 meter der begge gikk videre. Det er nesten 40 grader i Berlin. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
HETT: Henrik og Jakob Ingebrigtsen etter kvalifiseringen på 1500 meter der begge gikk videre. Det er nesten 40 grader i Berlin. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Han får støtte av yngstebror Jakob Ingebrigtsen som også opplevde en overraskelse når han endret banen.

- Du kan bruke mange stygge ord om varmen. Jeg føler de (arrangøren) har gjort en liten bommert i rommet før vi går ut på banen. Vi får et slag i trynet av varmen når vi går ut. Det er noe som gjelder alle, så vi norske kan ikke klage, sier Jakob Ingebrigtsen

- Burde det blitt gjort noe annerledes?

- Jeg skal ikke uttale meg så mye om det. Det er vanskelig å gjøre så mye for arrangøren når det er nesten 40 grader ute, sier Jakob Ingebrigtsen.

- Heldigvis er det litt kaldere når vi skal løpe neste gang, sier yngstebror Ingebrigtsen, som hinter til at finalen på 1500 meter er fredag kveld.

Alle de tre brødrene var blant de tre beste sine heat. Henrik Ingebrigtsen ble nummer tre i det første heatet med 3.49,54.

Jakob Ingebrigtsen ble toer i sitt heat med 3.40,81. Filip ble nummer to med 3.40,88.

Fall

Spesielt i det andre heatet med Filip Ingebrigtsen ble det dramatikk.

- Nøkkelen var at Filip holdt hodet kaldt. Han måtte ikke stresse, sier bror Henrik.

- Jeg tror ikke feltet så at det var et fall, da burde det blitt satt høyere fart. Jeg har aldri sett noe liknende som dette, sier eldstebror.

Filip Ingebrigtsen falt rundt halvveis i heat to og havnet mange meter bak teten. En imponerende avslutning på 1500-meteren sørget for finaleplass.

- Jeg synes faktisk det var færre fall enn det bruker å være i en kvalifisering. Det handler om flaks og uflaks. Filip viser at han er bedre enn mange kanskje trodde, sier Jakob Ingebrigtsen.

Kontroll

Jakob Ingebrigtsen var sist ut i tredje heat av brødrene. Han hadde full kontroll hele veien til avansement.

- Jeg velger å bruke så lite krefter som mulig, sier Jakob til Dagbladet.

Finalen på 1500 meter er fredag kveld klokka 21:50.