VIKTIG KAMP: Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg er på plass i Glasgow i Skottland. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
VIKTIG KAMP: Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg er på plass i Glasgow i Skottland. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpixVis mer

Celtic - Rosenborg, onsdag klokka 20.45

Ingebrigtsen ringte Deila: - Jeg stoler ikke på alt han sa til meg

- Jeg tror han er større fan av Celtic enn Rosenborg.

GLASGOW (Dagbladet): Kåre Ingebrigtsen (51) og Rosenborg er på plass i Glasgow. I kveld trente laget på mektige Celtic Park før storkampen mot Celtic i Champions League-kvalifiseringen onsdag.

- Å komme hit er vanskelig. Vi må forsvare oss bra. Men vi må også klare å holde på ballen og angripe. Et bortemål er viktig for oss. Vi kommer hit for å score mål, sa Ingebrigtsen på en pressekonferanse i kveld.

Pressekonferansen i de indre gemakker på Celtic Park var godt besøkt. En skotsk journalist lurte på om treneren hadde kontaktet tidligere Celtic-manager Ronny Deila for tips. Dette bekreftet han. Men hva han fikk ut av det, er en annen sak:

TEMPERATUREN STIGER: Pressekonferansen med Kåre Ingebrigtsen og kaptein Mike Jensen var godt besøkt i kveld. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
TEMPERATUREN STIGER: Pressekonferansen med Kåre Ingebrigtsen og kaptein Mike Jensen var godt besøkt i kveld. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Ronny ville ikke gi så mye. Han er mer fan av Celtic enn Rosenborg. Så jeg stoler ikke på alt han sa til meg, sier Ingebrigtsen med et smil.

- Det handlet mest om Celtic Park, hva vi kunne forvente oss - og sånne ting.

Enorm utvikling

Oppgjøret i Glasgow er tredje runde i kvalifiseringen til Champions League. Returkampen går i Trondheim i neste uke.

Celtic har hatt en enorm utvikling under manager Brendan Rodgers, som også disponerer større midler enn Deila. Forrige sesong tapte de ikke en eneste kamp i ligaen. Og de spilte i Champions League. Alt annet enn mesterliga i år vil være en stor nedtur.

- Det er bra for oss at de ikke har startet sesongen i Skottland ennå. Vi har spilt 17 kamper og utviklet oss. Forhåptenligvis er ikke Celtic på sitt skarpeste ennå, sier Ingebrigtsen.

Han mener Rosenborg ikke kan tillate seg de samme 20-30 første minuttene som mot Dundalk i forrige runde.

- Da kan det fort være over, mener Rosenborg-bossen, som ikke legger skjul på at dette blir hans største kamp som trener. På den enorme stadion i utkanten av Glasgow sentrum er det ventet mellom 50.000 og 60.000 tilskuere.

- Jeg har ikke vært her før. Alle ser fram til å spille for så mange tilskuere. Jeg håper vi har mot til å spille spillet vårt. Vi kan kan ikke forsvare oss i 90 minutter.

Ikke på TV

Kampen vises verken på norske eller skotske TV-skjermer. Årsaken er at Celtic har rettighetene og ikke vil selge til Viasat i Norge. De ønsker å fylle opp stadion og frykter streaming.

MEKTIG: Rosenborg-spillerne trente på Celtic Park i kveld. Stadion tar 60.000 tilskuere. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
MEKTIG: Rosenborg-spillerne trente på Celtic Park i kveld. Stadion tar 60.000 tilskuere. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Det er trist, sier Ingebrigtsen når Dagbladet bringer temaet på banen.

- Jeg vet ikke hvilke argumenter Celtic har. De hadde 58.000 tilskuere her mot Linfield (i andre runde). De hadde vel klart å selge ut stadion, selv om den ble vist i Norge.

Han vil ikke røpe startoppstillingen - om han åpner med Nicklas Bendtner eller Matthías Vilhjálmsson på topp.

- Godt spørsmål. Men du får ikke noe svar.

Kaptein Mike Jensen gleder seg til kampen:

- Det blir morsomt. Det er sånne kamper du har lyst til å spille. Jeg lå og tenkte på den i helga og smilte.

Spørsmålet er om han smiler like mye rundt klokka 22.30 onsdag. Celtic mangler Leigh Griffiths som er ute på grunn av karantene. I tillegg er Moussa Dembélé og Erik Sviatchenko usikre. Begge sliter med skader.

HEKSEGRYTE: Dagbladet hadde sist fredag fyldig omtale av hva som venter Rosenborg mot Celtic.
HEKSEGRYTE: Dagbladet hadde sist fredag fyldig omtale av hva som venter Rosenborg mot Celtic. Vis mer