Ingebrigtsen sesongåpner på uvanlig distanse

I USA.

LØPER 5000 METER: Henrik Ingebrigtsen dropper favorittdistansen 1500 meter til fordel for 5000 meter under sesongåpningen i morgen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
LØPER 5000 METER: Henrik Ingebrigtsen dropper favorittdistansen 1500 meter til fordel for 5000 meter under sesongåpningen i morgen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var ikke meningen at Norges beste mellomdistanseløper, Henrik Ingebrigtsen, skulle ha sesongåpnet på 5000 meter.

Men slik ble det likevel. Egentlig hadde Sandnes-løperen bestemt seg for å starte på 1500 meter eller en engelsk mil, men lørdag står han på startstreken på 5000 meter i Palo Alto, melder friidrett.no.

- Det ble 5000 meter. Det kan jeg bekrefte, men jeg har ikke sett oppsettet for heatene ennå, så jeg er litt usikker på hvem jeg løper mot, sier Ingebrigtsen. Han forteller at det er 96 påmeldte løpere, og det er totalt fire forskjellige heat. Nordmannen løper i det første.

 - Forberedelsene har gått ganske bra. Jeg har fulgt planen og gjort alt det jeg ville av trening de siste ukene, men jeg er nok litt usikker på hvor mye overskudd jeg har, i og med at jeg ikke har lettet så mye på mengden. Men jeg regner med, og håper, på et bra løp på lørdag, sier Henrik.

Tre uker etter løpet i California er det klart for den norske sesongåpningen. Det skjer i elitestevnet på Hamar. Der skal han i aksjon på 800 meter.

To år Det er to år siden forrige gang Ingebrigtsen løp 5000 meter. Den gangen løp han inn til 14.19,39, og det holdt til gull i U23-EM i det løpet i finske Tammerfors.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.