<strong>LØPER 5000 METER:</strong> Henrik Ingebrigtsen dropper favorittdistansen 1500 meter til fordel for 5000 meter under sesongåpningen i morgen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
LØPER 5000 METER: Henrik Ingebrigtsen dropper favorittdistansen 1500 meter til fordel for 5000 meter under sesongåpningen i morgen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Ingebrigtsen sesongåpner på uvanlig distanse

I USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var ikke meningen at Norges beste mellomdistanseløper, Henrik Ingebrigtsen, skulle ha sesongåpnet på 5000 meter.

Men slik ble det likevel. Egentlig hadde Sandnes-løperen bestemt seg for å starte på 1500 meter eller en engelsk mil, men lørdag står han på startstreken på 5000 meter i Palo Alto, melder friidrett.no.

- Det ble 5000 meter. Det kan jeg bekrefte, men jeg har ikke sett oppsettet for heatene ennå, så jeg er litt usikker på hvem jeg løper mot, sier Ingebrigtsen. Han forteller at det er 96 påmeldte løpere, og det er totalt fire forskjellige heat. Nordmannen løper i det første.

 - Forberedelsene har gått ganske bra. Jeg har fulgt planen og gjort alt det jeg ville av trening de siste ukene, men jeg er nok litt usikker på hvor mye overskudd jeg har, i og med at jeg ikke har lettet så mye på mengden. Men jeg regner med, og håper, på et bra løp på lørdag, sier Henrik.

Tre uker etter løpet i California er det klart for den norske sesongåpningen. Det skjer i elitestevnet på Hamar. Der skal han i aksjon på 800 meter.

To år Det er to år siden forrige gang Ingebrigtsen løp 5000 meter. Den gangen løp han inn til 14.19,39, og det holdt til gull i U23-EM i det løpet i finske Tammerfors.

Tiden er vel ikke akkurat imponerende, for den norske «adelskalenderen» på distansen gir ham bare en 158.-plass gjennom alle tider med denne prestasjonen.

For kuriositetens skyld kan vi nevne at tidligere kjente løpere som Magnar Lundemo, Arne Hammarsland og nylig avdøde Magne Wullum ligger like foran ham på listen.

Den som har løpt distansen raskest i Norge gjennom alle tider er Marius Bakken. Han har 13.06,39 fra Roma 2. juli 2004. Sindre Buraas er den som har løpt raskest de siste årene. I VM i Moskva i 2013, altså for snaue to år siden, løp han inn til 13.-plassen i mesterskapet med 13.15,91.

Ikke bare Ingebrigtsen Stevnet i Palo Alto lørdag samler alltid stor deltakelse, og friidrett.no skriver at det ikke bare er Henrik Ingebrigtsen av norske friidrettsutøvere som stiller. Totalt er sju norske utøvere i aksjon denne tidlige maidagen.

De andre er Ingeborg Løvnes og Frida Berge på 3000 meter hinder. Løvnes løp forresten hinderdistansen på 9.56,30 allerede 4. april.

Det er også klart at lillebror Filip Ingebrigtsen løper 1500-meteren i Palo Alto sammen med Vegard Ølstad. Også Thomas Roth skal i aksjon. Han har valgt 800 meter, mens Sondre Nordstad Moen skal ut på en knallhard 10 000 meter.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer