EM-GULL: Henrik Ingebrigtsen løp inn til EM-gull i terrengløp i U23-klassen søndag.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
EM-GULL: Henrik Ingebrigtsen løp inn til EM-gull i terrengløp i U23-klassen søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Ingebrigtsen sikret EM-gull i terrengløp

Suveren i Budapest.

(Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen sikret seg en suveren seier i EM i terrengløp i U23-klassen under mesterskapet i Budapest søndag, melder NTB.

Løypa i den ungarske hovedstaden er åtte kilometer, altså mye lenger enn Ingebrigtsens favorittdistanse. Sandnes-gutten  trodde før start at han skulle hevde seg i toppen i den uvante øvelsen.

- Jeg ble nummer 15 i fjor, så hvis jeg har en god dag, er det mulig å hevde seg i toppen. Jeg blir ikke fornøyd hvis jeg ikke havner blant de ti beste, og forhåpentligvis kan jeg nærme meg topp fem. Gjør jeg det, er det ikke langt opp til medalje, sa Ingebrigtsen til Dagbladet før gulløpet.

21-åringen forteller at formen er god, men at han ikke har prioritert en optimal formtopp til terrengløpet i Budapest.

- Jeg har sluppet opp litt den siste uka, så det blir en liten formtopp, men ikke noe mer. Etter EM blir det trening fram til innendørssesongen starter for alvor i februar, sa han.

Nordmannen vant foran den belgiske sølvvinneren Sofiane Bouchikhi med ti sekunder, mens briten James Wilkinson, som klarte sølvet i fjor, fikk bronsen.

Ingebrigtsen løp veldig avventende lenge i søndagens EM-løp, og det var først da det var to kilometer igjen å løpe av den 7,5 kilometer lange distansen at nordmannen begynte å vise tenner, ifølge NTB.

Med litt under to kilometer igjen å løpe slo nordmannen til. Han parkerte konkurrentene og vant en veldig suveren og svært fortjent seier.