NY REKORD: Den ferske europamesteren Henrik Ingebrigtsen forbedret den norske rekorden på en engelsk mil med nesten to sekunder i London i ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NY REKORD: Den ferske europamesteren Henrik Ingebrigtsen forbedret den norske rekorden på en engelsk mil med nesten to sekunder i London i ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Ingebrigtsen slettet 38 år gammel rekord

Forbedret Kvalheims mile-rekord med nesten to sekunder.

Den ferske EM-vinneren på 1500 meter, Henrik Ingebrigtsen, slo Knut Kvalheims 38 år gamle norske rekord på en engelsk mil i London lørdag.

Han løp inn til 3.54,28 og slo den gamle rekorden med nesten to sekunder. Dermed har Sandnes-løperen slått både 1500 meter og mile-rekorden i løpet av sommeren.

- Kroppen kjentes bra, så det var bare å kjøre på, men jeg tenkte ikke på at det kunne bli rekord før på oppløpet, sa Henrik Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Knut Kvalheim hadde den gamle mile-rekorden med 3.56,2 fra Bislett 31. juli 1974, så det var jammen på tide at rekorden ble slått, men det var ingen overraskelse at det var Ingebrigtsen som skulle slå den.

Han er det største mellomdistanse talentet Norge har fostret ved siden av Vebjørn Rodal, og det skal bli veldig spennende å se hva han kan gjøre på 1500 meteren i OL om tre uker.

- Løpet var bra, men det var litt irriterende at to mann løp forbi meg på den siste 100 meteren. Likevel klarte jeg å sette en solid rekord. Jeg tenkte det var like greit å gjøre det skikkelig, slik at ingen andre kan slå rekorden min med en gang, sa en smilende Ingebrigtsen til NRK.

I mileløpet på Crystal Palace i London lørdag var det kenyaneren Silas Kiplagat som gikk til topps med 3.52,44. Det var årsbeste for hans del. Briten Ross Murray tok en populær annenplass med 3.52,77, mens tredjeplassen gikk til Caleb Mwangangi Ndiku fra Kenya med 3.53,15.

(NTB)