Ingebrigtsen slettet 38 år gammel rekord

Forbedret Kvalheims mile-rekord med nesten to sekunder.

NY REKORD: Den ferske europamesteren Henrik Ingebrigtsen forbedret den norske rekorden på en engelsk mil med nesten to sekunder i London i ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NY REKORD: Den ferske europamesteren Henrik Ingebrigtsen forbedret den norske rekorden på en engelsk mil med nesten to sekunder i London i ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den ferske EM-vinneren på 1500 meter, Henrik Ingebrigtsen, slo Knut Kvalheims 38 år gamle norske rekord på en engelsk mil i London lørdag.

Han løp inn til 3.54,28 og slo den gamle rekorden med nesten to sekunder. Dermed har Sandnes-løperen slått både 1500 meter og mile-rekorden i løpet av sommeren.

- Kroppen kjentes bra, så det var bare å kjøre på, men jeg tenkte ikke på at det kunne bli rekord før på oppløpet, sa Henrik Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Knut Kvalheim hadde den gamle mile-rekorden med 3.56,2 fra Bislett 31. juli 1974, så det var jammen på tide at rekorden ble slått, men det var ingen overraskelse at det var Ingebrigtsen som skulle slå den.

Han er det største mellomdistanse talentet Norge har fostret ved siden av Vebjørn Rodal, og det skal bli veldig spennende å se hva han kan gjøre på 1500 meteren i OL om tre uker.

- Løpet var bra, men det var litt irriterende at to mann løp forbi meg på den siste 100 meteren. Likevel klarte jeg å sette en solid rekord. Jeg tenkte det var like greit å gjøre det skikkelig, slik at ingen andre kan slå rekorden min med en gang, sa en smilende Ingebrigtsen til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer