Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Ingebrigtsen

Ingebrigtsen slo norsk rekord på to engelske mil

Henrik Ingebrigtsen ble nummer fem på distansen to engelske mil (3218 meter) under Diamond League-stevnet i Oregon lørdag. 18 år gamle Selemon Barega vant.

GOD SESONGSTART: Henrik Ingebrigtsen løpte den noe uvante distansen to engelske mil i Eugene, USA i natt norsk tid. Her fra OL i Rio de Janeiro i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
GOD SESONGSTART: Henrik Ingebrigtsen løpte den noe uvante distansen to engelske mil i Eugene, USA i natt norsk tid. Her fra OL i Rio de Janeiro i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Etiopiske Berega var overlegen gjennom hele løpet og avsluttet på tiden 8.20,01. Selv ikke en sluttsterk Paul Cheumo, som tok sølv på 5000-meter under OL i 2016, kunne hamle opp med 18-åringen under løpet i Eugene i Oregon på USAs vestkyst.

Også formsterke Birhanu Balew fra Bahrain og canadiske Mohammed Ahmed havnet foran Ingebrigtsen, som dermed endte på en femteplass på tiden 8.22,29.

– Hadde vunnet

Tiden er likevel ny norsk rekord på den uvanlige distansen to engelske mil. Den gamle bestenoteringen tilhørte Knut Kvalheim (8.22,31) og ble satt i 1976.

Trener og pappa Gjert Ingenbrigtsen sier til Norges Friidrettsforbund at han mener løpet var perfekt taktisk utført fram til det gjensto 250 meter. Da tok Ingebrigtsen feil rygg og ble stengt inne.

DÅRLIG START PÅ EM-HELGA: Henrik og Filip Ingebrigtsen manglet ikke bare bagasjen da de ankom Serbia. På hotellrommet var det vegg til vegg-teppe ... Da oppstod en kreativ løsning Video: Henrik Ingebrigtsen via Instagram Vis mer

– Jeg er ganske trygg på at han hadde vunnet dette løpet greit om han ikke hadde låst seg inne. Men Henrik er tilbake. Han er nok litt irritert akkurat nå, men det er lov, sier treneren.

Møter de beste

Selv om den arrangeres under Diamond League-stevnet, er ikke to engelske mil regnet som en Diamond League-øvelse. Det er heller ikke distansen én engelsk mil (Bowerman Mile), som Jakob Ingebrigtsen skal løpe senere lørdag.

Der møter yngstebror Ingebrigtsen blant andre amerikanske Matthew Centrowitz, OL-mester på 1500 meter i Rio i 2016, og kenyanske Elijah Manangoi, regjerende verdensmester på samme distanse. Én engelsk mil er 1609 meter.

Reiser hjem

OL-helten Filip Ingebrigtsen har reist hjem fra treningsoppholdet i USA etter at han fikk smerter i foten under en 5000-meter i California tidligere i mai. Hans to brødre følger etter søndag, noe de gleder seg til.

– De begynner å bli preget av å ha vært sju uker ute på treningsleir, og de gleder seg til å treffe sine nærmeste igjen. Det blir litt brakkesyke når du er så lenge ute, sa Gjert Ingebrigtsen, brødrenes far og trener, til NTB torsdag.

Neste løp for Henrik Ingebrigtsen blir den såkalte drømmemila under Bislett Games 7. juni.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media