Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingebrigtsen suveren

Henrik Ingebrigtsen knuste alle på 5000-meteren.

VANT: Henrik Ingebrigtsen var suveren på 5 000 meter på Bislett under Boysen Memorial mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Henrik Ingebrigtsen var suveren på 5.000 meteren på Bislett under Boysen Memorial mandag.

Det som skulle ble en spennende duell mellom Ingebrigtsen og Nordstad Moen endte med at Ingebrigtsen smadret alle og løp alene over mållinjen til klar seier på 5.000 meteren under Boysen Memorial på Bislett mandag.

Etter at Sindre Buraas, som fungerte som hare, ga seg halvveis ut i løpet ble tempoet skrudd opp. Da måtte Nordstad Moen slippe, mens Ingebrigtsen ble løpende alene i front. Det gjorde han resten av løpet.

I ensom majestet løp storebror Ingebrigtsen over mållinjen på tiden 13.19,65. Det var fire sekunder bak sin personlige rekord. Det er også suveren årsbeste i verden, i en tid da få utøvere har løpt som følge av coronapandemien.

- Det var egentlig et bra løp. Det passet meg fint at det ble en moderat og jeg fikk kjøre på mot slutten, sier Ingebrigtsen til NRK.

- Kroppen responderer ganske bra. Jeg kjenner at jeg har mer inne enn dette her, men det er godt å få det ut på en mandag på Bislett. 13.19 - det er et av mine beste løp, sier han videre.

Nå har han fått en bedre treningsperiode enn på lang tid.

- I prestasjon er dette helt på høyde med løpet da jeg satte pers. Selv om jeg ikke har toppet formen, så vet jeg at jeg har et vanvittig bra grunnlag. Hele covid-19-situasjonen vi er oppe i har vært en gavepakke for meg. Hver sesong har jeg måtte skynde for å rekke neste løp, og etter det må jeg skynde meg å lappe meg sammen til neste løp, og så er det mesterskap.

Boysen-stevnet gjennomføres over to dager, mandag og tirsdag. Brødrene Jakob og Filip Ingebrigtsen løper 800 meter tirsdag. Konkurransen er Ingebrigtsen-brødrenes første siden Impossible Games i juni.

Tjalve-løper Sigrid Jervell Våg vant 5.000 meter for kvinner på tiden 16.12,11. Vienna Søyland Dahle løp inn til andreplass på 16.14,87.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!