Ingebrigtsen tar konkurransepause

Henrik Ingebrigtsen (28) blir ikke å se på løpebanen på tre uker.

<strong>KONKURRANSEPAUSE:</strong> For Henrik Ingebrigtsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KONKURRANSEPAUSE: For Henrik Ingebrigtsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter pappa og trener Gjert Ingebrigtsen overfor TV 2. Det er fordi han trenger en pause fra konkurranser på grunn av ei ugrei hofte.

- Henrik må prioritere trening på grunn av hofta. Derfor har vi bestemt at han også dropper stevnet i Lausanne til uka. Han blir ikke å se før i Belgia den 20.juli, forteller pappa Gjert Ingebrigtsen til TV 2.

Trekløveret Ingebrigtsen, Henrik, Jakob og Filip, skulle etter planen løpe drømmemila i California søndag kveld. Men da flyet landet, var ikke Henrik å se.

- Henrik tar en liten konkurransepause nå. Men det er tjukt av ting han kan være på senere i sommer, så det er smart å legge inn litt trening nå. Han har mistet mye kvalitetstrening på grunn av betennelsen hoften, sier Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen har imidlertid allerede vist at han snuser på god form, da han satte ny norsk rekord på 3000 meter under Bislett Games nylig. 7.36,85 er fire sekunder raskere enn Marius Bakkens tidligere rekord.

VM i friidrett går av stabelen i Qatar, og starter først 28. september. Det er sesongens høydepunkt.

NY, NORSK REKORD: Henrik Ingebrigtsen knuste den norske rekorden under Diamond League på Bislett. Deretter skrev han så mange autografer til publikum at han fikk pappa Gjert på nakken. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer