Ingebrigtsen tvinges til å delta i lag-EM

- Jeg har ikke lyst.

 VIL TRENE:  Henrik Ingebrigtsen ble skadet etter at han  løp Drømmemila under Diamond League-stevnet Bislett Games. Nå vil han fokusere på trening; ikke løp.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VIL TRENE: Henrik Ingebrigtsen ble skadet etter at han løp Drømmemila under Diamond League-stevnet Bislett Games. Nå vil han fokusere på trening; ikke løp. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Henrik Ingebrigtsen ønsker ikke å delta i lag-EM i England i slutten av juni. Likevel har Norges Friidrettsforbund valgt å ta med rogalendingen på laget, melder Stavanger Aftenblad.

Skadet Ingebrigtsen hadde store sår på føttene etter å ha løpt inn til 11.-plass på en engelsk mil på Bislett stadion torsdag. Etter løpet ytret han at han helst ville slippe å løpe lag-EM i Gateshead i England 22.-23. juni.

- Må jeg, så må jeg. Men jeg har ikke lyst. Nå er det trening, trening og atter trening. Jeg skal dra hjem for å analysere dette løpet og se om det var noe jeg kunne gjort annerledes. Lørdag reiser jeg på en to ukers treningsleir i Sveits, sa Ingebrigtsen.

Vil stille sterkt Til tross for ønsket om å bruke mer tid i høyden i St. Moritz. har sportssjef Ronny Nilssen bestemt at Ingebrigtsen, som løp på 3.58,27 torsdag, skal være med på laget.

- Vi ønsker å stille med vårt sterkeste lag i Gateshead. Det får alle våre utøvere beskjed om, sa Nilssen til Aftenbladet.

(NTB)