UTE: Henrik Ingebrigtsen løp inn til niendeplassen i det første heatet på 1500-meteren i VM torsdag. Det var ikke godt nok til å sikre finaleplass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UTE: Henrik Ingebrigtsen løp inn til niendeplassen i det første heatet på 1500-meteren i VM torsdag. Det var ikke godt nok til å sikre finaleplass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Ingebrigtsen ute av VM, leverte protest til ingen nytte

Røyk i det første heatet.

Protesten som ble lagt inn etter at Henrik Ingebrigtsen ble hindret av britiske Charlie Grice i forsøksheatet på 1500 meter, ble ikke tatt til følge. Det opplyser sportssjef Ronny Nilsen over for NTB.

Ronny Nilsen lat inn protest etter at Henrik Ingebrigtsen ble hindret i forsøket på 1500 meter. Hendelsen gjorde at han var sjanseløs i kampen om en semifinaleplass.

Ingebrigtsen fortalte selv om det som skjedde da han kom inn i intervjusonen etter løpet, der han endte på en skuffende niendeplass i første heat. Allerede etter at det andre av tre heat var løpt, var det norske VM-håpet utslått.

- Omtrent 300 meter før mål dro plutselig briten Charlie Grice ut. Han fikk panikk og presset seg foran meg med det resultatet at jeg fikk hælen hans i kneet. Det gjorde at jeg stoppet helt opp og kom ut av rytmen. I løpet av fem meter falt jeg fra femte-, sjetteplass til å ligge nesten sist i feltet. Da var det umulig å komme seg opp igjen, forklarte Ingebrigtsen.

Ville protestere Ingen i den norske lagledelsen så hendelsen som skjedde ved utgangen av nest siste sving, rett bak diskosburet.
- Etter å ha studert videoen av løpet er vi enige med Henrik Ingebrigtsen i at dette er et regelbrudd. Det er helt klart å se hva som skjer på videoen, sa Ronny Nilsen etter at protesten var levert.

- Det er veldig lett å se at briten presser seg inn foran Ingebrigtsen og hindrer ham, forklarte Nilsen. Han så videoen sammen med far og sønn Ingebrigtsen og representanter for arrangøren.

- Vi ber om at Henrik får plass i semifinalen som følge av det han ble utsatt for, sa Nilsen.

Ikke enestående At det blir lagt inn protester etter løp og andre øvelser i VM er noe som skjer relativt ofte, og det skal, ifølge Nilsen, ha skjedd tidligere at folk er kommet seg videre etter protester. Han ønsket likevel ikke å si noe om hvor stor sjanse det var for å få medhold i juryen.
- Vi mener det som skjedde er et klart regelbrudd. Den manøveren briten gjør fører nesten til at Ingebrigtsen faller. Derfor håper vi nå at Henrik kommer til å bli med videre i mesterskapet, selv om han i øyeblikket er utslått.

Nilsen håpet at Ingebrigtsen ville komme med til semifinalen som en ekstraløper. Det skjedde ikke.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram