Ingebrigtsen vant stjerneduellen mot Tønseth

Og det var så vidt Henrik Ingebrigtsen rakk NM i terrengløp etter kaos.

EN MELLOMLANDING: Henrik Ingebrigtsen stakk av med gull i NM i terrengløp søndag 13. oktober - men det var så vidt at han rakk det. Video: Marie Røssland / Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FROGNER (Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen mot Didrik Tønseth. Friidrett mot langrenn. Det var spådd å bli den store duellen på tikilometeren under NM i terrengløp.

Og med noen kilometer igjen ble det klart at prestisjeduellen skulle stå mellom nettopp Ingebrigtsen og Tønseth, som fikk en solid luke til resten.

Ingebrigtsen forsøkte å riste av seg Tønseth, som ikke ville slippe ryggen til langdistanseløperen.

Til slutt måtte en tapper Tønseth gi tapt med rundt seks sekunder. Ingebrigtsen hadde et ekstra gir mot slutten, og viste til slutt klasseforskjellen. Han jublet ved å rekke hendene i været over målstreken.

- Jeg er veldig glad i å springe løp, og jeg går selvfølgelig for gull når jeg står på startstreken. Men det er ikke bare å plukke medaljer. Jeg vet at det er et hardt slit, og du skal gjennom de ti kilometerne, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Imponert

Han var imponert over at Tønseth holdt så bra.

- Jeg syns han imponerer. Han springer vanvittig bra og henger lenge. Jeg er jevnt over ganske imponert over det han får til her. Han er jo ikke en løper, men han er vanvittig god i terrengløp iallfall, sier han om Tønseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer