TIL RETTEN: Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun har tatt Rosenborg til retten etter sparkingen i fjor. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TIL RETTEN: Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun har tatt Rosenborg til retten etter sparkingen i fjor. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Rettssaken mellom Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg

- Ingebrigtsen vil ha inntil ti millioner av Rosenborg

Kåre Ingebrigtsen fikk tre millioner etter at han fikk sparken av Rosenborg. Han vil ha mer.

Det melder Adresseavisen.

«RBK har mot Ingebrigtsens skriftlige uttrykte vilje utbetalt etterlønnsbeløpet på 3 millioner kroner. Ingebrigtsen har satt disse til side på egen konto, og disse avregnes mot erstatningen for tapt arbeidsinntekt frem til domstidspunktet,» lyder det i sluttinnlegget fra Ingebrigtsen og hans advokat Stein Kimsås-Otterbech, som Adressa har fått tilgang til.

Det er sendt til Sør-Trøndelag tingrett i forkant av hovedforhandlingen mellom partene 21. januar.

Ingebrigtsens påstand er at oppsigelsen er ugyldig.

Adressa skriver at en del av uenigheten i saken er om Ingebrigtsen var Rosenborgs øverste leder. I sluttinnlegget skriver Ingebrigtsen og hans advokat at om retten konkluderer med at Ingebrigtsen ikke var Rosenborgs øverste leder, men likevel kommer fram til at arbeidsforholdet skal opphøre, vil Ingebrigtsen kreve erstatning for inntektstap fram til domtidspunktet samt framtidig inntektstap.

Hvis retten kommer til den konklusjonen, mener Ingebrigtsens advokater at erstatningen for framtidig inntektstap vil omfatte tapt grunnlønn og bonus fram til utgangen av 2020. I sum utgjør dette 10 millioner kroner.

Rosenborgs advokat Kristian Nordheim sier at kravet er registrert, men han har ingen ytterligere kommentar til sluttinnlegget.

Rettssaken mellom Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg er berammet til 21-24. januar.