Ingebrigtsens overmann ble buet ut av publikum

- Jeg løp med raseri.

SKJØNTE IKKE BUINGA: Mahiedine Mekhissi-Benabbad tok en frykelig revansje etter diskvalifiserina på 3000 meter hinder da han på like overlegent vis vant 1500 meteren i dag. Gestene hans inn mot mål fikk publikum til å bue på franskmannen.Foto: AP /Matt Dunham
SKJØNTE IKKE BUINGA: Mahiedine Mekhissi-Benabbad tok en frykelig revansje etter diskvalifiserina på 3000 meter hinder da han på like overlegent vis vant 1500 meteren i dag. Gestene hans inn mot mål fikk publikum til å bue på franskmannen.Foto: AP /Matt DunhamVis mer

(Dagbladet): Det er ingen tvil om at Henrik Ingebrigtsens overmann i 1500-meter-finalen i Zürich, Mahiedine Mekhissi-Benabbad, er EMs mest kontroversielle utøver.

En ting er historien hans, med maskotbråk og slåsskampen med en lagkamerat, torsdag ble han som kjent disket fra sitt overlegne EM-gull på 3000 meter hinder fordi han dro av seg trøya og feiret på oppløpet.

I dag vant han 1500-meteren omtrent like overlegent og feiret som en gal inn mot målstreken. Det likte publikum dårlig, og buet ut franskmannen mens han løp æresrunden med flagget om skuldrene.

Franskmannen lot seg likevel ikke affisere av publikum og var mektig imponert over seg selv i seiersintervjuene etterpå.

- I dag skrev jeg friidrettshistorie. Min eneste mulige reaksjon på diskvalifikasjonen var å komme tilbake til stadion og vinne denne tittelen. For familien min, dem som står meg nære og for treneren min, sa Mekhissi-Benabbad ifølge The Guardian.

I forkant av løpet sa Henrik Ingebrigtsen til Dagbladet at han hadde god kontroll på franksmannen, og regnet ikke med at han ville klare å stikke av fra feltet slik han gjorde det på 3000 meter hinder. Ingebrigtsen trodde også at hinderfinalen hadde kostet så mye at han ikke ville ha nok krefter til å vinne uansett.

Mekhissi-Benabbad innrømmer også at han var drevet av raseri før finalen i ettermiddag.

- Det er ikke mange utøvere som er kapable til å gjrøe det jeg akkurat gjorde. Jeg gikk fra glede til sorg etter diskvalifikasjonen, men jeg reagerte som en mester. Jeg var veldig motivert i dag, jeg løp med raseri, sier franskmannen etter løpet.

• Henrik Ingebrigtsen vant sølv i løpet, mens briten Chris O'Hare tok bronsen bak Mekhissi-Benabbad.