DRAMATISK OPPLØP: Filip Ingebrigtsen blir dyttet i mål. Video: NRK Vis mer

VM i friidrett 2017

Ingebrigtsens overmann om feiringen som venter ham: - De slakter 30 kyr og 200 sauer. Det blir en kjempefest

Ingebrigtsen venter salat i Sandnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): Elijah Manangoi hadde pekt ut Filip Ingebrigtsen som mannen kenyanerne måtte se opp for i finalen på 1500 i kveld.

- Ingebrigtsen sitter her, og jeg så ham i semifinalen. Han er en sterk kar, og jeg visste at han kom til å følge. Det var han jeg så opp for i finalen, sier Manangoi til Dagbladet.

Sammen med treningskameraten Timothy Cheruiyot og den gamle verdensmesteren Asbel Kiprop la de en plan der Cheruiyot skulle være fartsholder for Manangoi.

Plukket ut Filip

Manangoi har årsbeste i verden på 1500, og var veldig oppsatt på å hente VM-tittelen.

Etter semifinalene var det altså Ingebrigtsen de anså som den største trusselen.

For Filip er det en trøst at han i framtida sannsynligvis kan få med seg et par brødre også inn i finaler på dette nivået.

- I VM om to år kommer brødrene mine til å være med, og da kan vi legge lagtaktikk mot kenyanerne. Da blir det et lag fra Norge som kan jobbe sammen, og forhåpentligvis slå disse gutta ut av de to første pallplassene, sier Ingebrigtsen.

- Han kan slå oss. Et mesterskap er for hvem som helst å vinne, og hvis han sier han kan slå oss, så kan det skje, svarer Manangoi.

Fest i vente

Men også Manangoi har flere familiekort å spille på. I midten av juli vant Manangois lillebror, George, U18-VM på 1500 i Nairobi.

Når storebror nå kommer hjem med det aller største gullet blir det storslagen fest for brødreparet.

- Når jeg kommer hjem kommer det til å bli en veldig stor seremoni. Den kommer til å bli veldig bra, fortalte han kenyanske journalister på den internasjonale pressekonferansen etter løpet.

- Jeg tror det blir slaktet minst tretti kuer, to hundre sauer, det kommer til å bli en veldig bra seremoni.

Og om Filip kan matche et 1500-meterlag til neste VM, kommer han ikke i nærheten av å kunne matche seiersfesten til Manangoi.

- Det er så mye miljøfokus hjemme, så jeg tror jeg kommer til å få en salat, spøker Ingebrigtsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer