Ingebrigtsens plan for å gjenreise Rosenborg

Bruttern er hjemme igjen.

TILBAKE:  Kåre ingebrigtsen er igjen en del av Rosenborg. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
TILBAKE: Kåre ingebrigtsen er igjen en del av Rosenborg. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM/MERÅKER (Dagbladet): Nøyaktig to og en halv time etter at Per Joar Hansen hadde langet ut mot sin gamle arbeidsgiver, gjorde Kåre Ingebrigtsen sin entre foran pressen på Brakka.

Styreleder Ivar Koteng sa det selv. Det var en spesiell dag. Og det er sjelden man opplever to pressekonferanser på en dag, selv for Rosenborg.

Både Koteng og sportslig leder Erik Hoftun (nå også assistenttrener) hadde fått med seg «Perry» krasse utsagn om Rosenborg-systemet. Det ville ingen kommentere noe særlig rundt. For den rotete tiden har de lagt bak seg. Nå har Rosenborg rettet blikket framover, med en ny trønder i sjefsstolen.

Aldri i tvil - Vi må ta bildet foran gamle inngangen på Brakka. Det er det som er hjem for mæ, sier Kåre Ingebrigtsen da Dagbladet spør om han kan bli med ut for et bilde.

- Når RBK ringer. Da takker du ja, og da blir det sånn.

Fotografen ber han ta oppstilling ute på treningsanlegget ved siden av Lerkendal.

- Jeg får stå i skyggen. Jeg er penest i mørket. Såpass har jeg lært meg, ler RBKs nye hovedtrener.

Han liker seg ikke i rampelyset.

- Det er det jeg er utpå her jeg er best på, sier han og peker på kunstgresset.

Ingebrigtsen startet dagen med å bli kalt inn på kontoret til Viking-direktør Arne Larsen Økland. Rosenborg vil ha deg var beskjeden. 09.45 forlot han Viking. 19.30 ble han presentert som ny RBK-sjef.

- Raskeste prosessen i historien, mener Ingebrigtsen, som har spilt en årrekke for Rosenborg, trengte ikke tenke seg om. Dette var en mulighet han måtte gripe.

- Det her er en fantastisk klubb. Og det er det her jeg har lyst til å gjøre.

Han kjenner RBK-systemet både som spiller og trener. Rosenborg i dag, skal også minne om den gamle utgaven.

- Vi skal angripe. Ikke spille helt sånn vi gjorde da jeg var aktiv, men noe likt blir det.

Kontrakt ut året 49-åringen har fått kontrakt ut året. Mens han leder laget på treningsfeltet skal styre finne den rette veien videre. Enten med eller uten Ingebrigtsen.

- Det står to ubeisa vegger hjemme i Stavanger. Jeg tenker lenger enn et halvår fram i tid, sier Ingebrigtsen.

I to år har han vært Kjell Jonevrets assistent i Viking. Nå tar han over laget som ligger sju poeng foran rogalendigene på tabellen.

- Kjell hadde full forståelse. Trondheim er hjem for meg, sier Ingebrigtsen til Dagbladet, og legger til at han er lei seg for at han ikke rakk å si farvel til Viking-spillerne.

Kommunikasjonssvikt Farvel rakk heller ikke Per Joar Hansen å si. Men han fikk sagt det han ønsket i løpet av gårsdagen. Foran hele pressenorge i Meråker dundret han løs mot klubben som sparket ham.
« Perry» mente at Rosenborg har blitt en «du og jeg»-klubb framfor en «vi».

- Det går ikke an å bygge kultur på den måten. Kontinuitet står nedfelt som en verdi hos Rosenborg. Så har de skiftet trener en 11-12 ganger de siste ti åra, sier Hansen og fortsetter:

- Kommunikasjonen har nesten vært fraværende den siste tiden. Det har vært oss trenere mot resten. Sånn bygger man ikke klubb, sier Per Joar Hansen.

At kommunikasjonen har manglet, innrømmer også Koteng/Hoftun. Men om de tar vare på rådene fra Perry, eller kaster ville de ikke si noe om.

Endringer blir det uansett. Sportslig leder Erik Hoftun går inn som Ingebrigtsens assistent. Samtidig skal han være sportslig leder.

- Vi er ikke sjefene til hverandre. Kåre er sjefen min. Styret jobber med en prosess der ser på organiseringen av klubben. Mesteparten av tiden vil jeg bruke på feltet, så vil jeg få intern avlastning som sportslig leder.

Også Mikael Dorsin skal være en del av trenerteamet, samtidig som han spiller for klubben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer