Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti

Ingemarsdotters svar etter Bjørgens irritasjon og kritikk:
- Hva? Jeg presset ikke henne

Marit Bjørgen, Stina Nilsson, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg er revansjesugne av ulike årsaker. Ida Ingemarsdotter forstår ingenting av førstnevntes kritikk.

RØK UT: Det var en frustrert Bjørgen som røk ut etter kvartfinalen i Lahti torsdag. Årsaken er ifølge Bjørgen forskjell på sporene, og rivalen som presset Bjørgen ut i et dårligere spor. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Alle de internasjonale langrennsstjernene som Dagbladet har snakket med i forkant av VM i Lahti, lanserer Marit Bjørgen som den store gullfavoritten på samtlige distanserenn.

Rognes-jentas gullsjanser ble neppe noe mindre etter VM-sprinten. Bjørgen røk ut av kvartfinalen uten å slite seg ut, men med rikelig påfyll av motivasjon og revansjelyst.

Akselerasjonen som gjorde Bjørgen til verdens suverent beste kvinnelige langrennssprinter i 2002/03-sesongen, er ikke den samme. Derfor havnet tittelforsvaren fra VM-sprinten i Falun langt bak ut i kvartfinalen og kom seg aldri forbi.

Bjørgens frustrasjon

Hovedårsaken til det er svensk og heter Ida Ingemarsdotter. Det mener i hvert fall Bjørgen selv.

- VAR DET SKUMMELT?: Johannes Høsflot Klæbo har tidligere sagt at det verste med å vinne er å måtte snakke engelsk. Og resten av langrennsgutta passer på å tyne han litt for det. Han tok bronse under sprinten i Lahti, og måtte gjøre en pressekonferanse på engelsk. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

- Vi prøvde å skape høy fart i heatet, men kom ikke oss fram, selv om det gikk sakte. Jeg ble presset ut av Ida. Da gikk det trått. Det var stor forskjell på sporene våre. Jeg hadde ikke noe annet valg da hun presset meg ut hele veien, sa Bjørgen til Dagbladet etter sprinten.

- Jeg gratulerte Ida, men var frustrert. Det er hennes måte å gå på. Da går det ikke så fort, men det er vanskelig å komme seg forbi.

- Hva gjør dette med motivasjonen din til de kommende rennene?

- Jeg kjenner jeg blir irritert. Jeg vil jo gjøre det bedre og slå tilbake, sier Bjørgen.

Ingemarsdotter slår tilbake

Ida Ingemarsdotter ble nr. 5, mens Bjørgen endte på en skuffende 18. plass. Hun forstår lite av Bjørgens frusrasjon.

- Hva? Jeg presset ikke Marit ut av løypa. Jeg så bare framover og valgte de sporene som jeg tenkte gikk raskest. Jeg aner ikke hva hun mener med at min taktikk ødela for henne, sier Ingemarsdotter til Dagbladet.

FALT: Svenske Stina Nilsson mistet finaleplassen etter det uheldige fallet i dagens semifinale. Nilsson vil ikke spekulere i hvem som har skyld i fallet, men er tydelig preget etter å ha mistet gullsjansen. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Så du gjorde ikke noe bevisst for å stenge Bjørgen?

- Nei, det gjorde jeg ikke, svarer hun.

Irritert var også Stina Nilsson etter at hun kjørte i Natlja Matvejeva og falt fra gullsjansene. Til Dagbladet svaret hun ja på at hun var skuffet, forbannet og sint.

Revansjesugne norske jenter

Det er imidlertid ikke bare Bjørgen og Nilsson som skal forsøke å kanalisere irritasjonen til å slå kraftig tilbake på lørdagens 15 kilometers fellestart med skibytte. En annen av de største favorittene, Heidi Weng, var også skuffet etter VM-sprinten.

- Det er kjedelig at jeg ikke presterer når det gjelder. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn. Det snur fort, så vi får slå tilbake på tremila, sier Weng til Dagbladet.

Hun endte på 7. plass i går og var ikke fornøyd med det. Verre gikk det for Ingvild Flugstad Østberg, som ble nr. 22.

SEMIFINALE: Heidi Weng røk ut av semifinalen, etter to spurter som ikke satt som det skulle. En skuffet Weng som sier hun ikke var i form, hyller lagkamerat Maikens gullmedalje. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Jeg kjente at formen faktisk er god selv om det ender med et begredelig resultat. Vi får slå tilbake, sier Gjøvik-jenta.

Randall spår Bjørgen-show

Maiken Caspersen Falla vant sprintgullet, men var eneste nordmenn i finalen. Der var det to svensker og tre amerikanere. Sølvviner Jessica Diggins og Kikkan Randall tror Bjørgen-showet starter i morgen.

- Marit er råsterk. Jeg tror hun kommer til å bli mesterskapets dronning. Jeg digger henne, sier Randall til Dagbladet.

- Det er helt utrolig med to amerikanere på pallen. Men det blir nok ikke sånn i mange renn. De norske jentene kommer til å dominere mer. Marit er favoritten, mener Diggins.

Stina Nilsson håper Charlotte Kalla og henne selv kan utfordre Bjørgen.

- Charlotte ser veldig bra ut, men Marit er så klart den aller største gullkandidaten, sier Nilsson til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media